Haberler

Giresun'da Ülkücüler Doğu Türkistan İçin Yürüdü

Giresunlu ülkücüler, Çin işgali altında bulunan Doğu Türkistanlı Müslüman Türklerin sesi olmak için yürüyüş yaptı.

Giresunlu ülkücüler, Çin işgali altında bulunan Doğu Türkistanlı Müslüman Türklerin sesi olmak için yürüyüş yaptı. Debboy mevkisinden Atatürk Meydanı'na yürüyen Ülkü Ocakları üyeleri, burada basın açıklaması yaptılar.

Yürüyüşe MHP Milletvekili Dr. Orhan Erzurum, MHP MYK üyesi İsmail Bozalioğlu, MHP İl Başkanı İbrahim Dizdar ile MHP'liler ve ülkücüler katıldı.

Ülkü Ocakları Giresun İl Temsilcisi Ertuğrul Konal, "Bilindiği gibi yıllardır zalim Çin yönetimi tarafından Uygur Türkleri kendi vatanlarında milli kimlik ve dini değerlerini muhafaza etmeye çalıştığı için zulüm altında bulunmakta ve yaşam mücadelesi vermektedir. Modern dünyanın gözleri önünde soydaşlarımıza işkence edilmekte, canice katledilmektedir" dedi.

"Müslüman ve Türk olmayı suç sayan Çin, en son 22 Haziran 2015 günü Kaşgar'da 28 soydaşımızı acımasızca şehit etmiştir" diyen Konal, "İşgalci Çin tarafından yargısız gerçekleştirilen bu infaz ne vahimdir ki söz konusu Müslüman Türk oldukları için uluslararası sivil toplum kuruluşları tarafından gözardı edilmiş, ileri demokrasi aşıkları üç maymunu oynamışlarıdır. Dünyanın hangi köşesinde olursa olsun nerede bir Müslüman ve Türk varsa hesap defterinde kabul eden Türk milletinin ve Türk dünyasının yaşayan kalesi Ülkü Ocakları tarafından başta Giresun olmak üzere tüm Türkiye ve Avrupa'da protesto yürüyüşleri yapılmış, soydaşlarımıza yapılan zulüm gündeme taşınmıştır" ifadelerini kullandı.

Yapılan yürüyüşün ve basın açıklamasının ardından grup sessiz bir şekilde dağıldı. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Doğu Türkistan Orhan Erzurum Giresun Politika Güncel Haberler

title