Haberler

Giresun'da Turizmin Geliştirilmesi

Giresun Valisi Hasan Karahan,"Giresun'da turizm anlamında umutluyuz. Ordu Giresun Havaalanı'nın açılmasıyla bölgeye turistlerin ilgisi daha da artacak" dedi.

Giresun Valisi Hasan Karahan,"Giresun'da turizm anlamında umutluyuz. Ordu Giresun Havaalanı'nın açılmasıyla bölgeye turistlerin ilgisi daha da artacak" dedi.

Karahan, Yeşil Giresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'nde düzenlediği basın toplantısında, bölge turizminin geliştirilmesi için çalışmaların hızla sürdürüldüğünü belirtti.

Önceliklerinin konaklama başta olmak üzere altyapı eksikliklerini gidermek olduğunu ifade eden Karahan, "Giresun'un turizm anlamında potansiyeli çok yüksek ama başta konaklama olmak üzere önemli altyapı eksikliklerimiz var. Bunları hızla çözüme kavuşturmak için çalışıyoruz. Uygulama otelimizi hizmete açtık ve 120 kişilik yeni konaklama merkezimiz oldu. Bizim büyük hedefimiz Giresun'da 5 yıldızlı otel olmasıdır. Bununla ilgili de büyük mesafe aldık. Kısa zamanda bu yatırımın da gerçekleşeceğini umuyoruz" diye konuştu.

Karahan, Giresun Adası'na 1 Haziran itibarıyla gemi seferlerinin başlayacağını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Zeytinlik Mahallesi bizim için çok önemli bir nokta. Turizm anlamında Giresun'a renk katacak, Giresun'un çehresini değiştirecek bir proje. Safranbolu evlerini biliyorsunuz meşhur, Beypazarı evleri meşhur. Giresun'da da bunların benzerini yapabilirsek, Zeytinlik evlerini yeniden diriltebilirsek, şehrimizin görüntüsü anlamında büyük bir katkısı olacak. DOKA ile bu konuda görüşmelerimiz devam ediyor. Sokak iyileştirilmesi, binaların ön cephesinin güzelleştirilmesi şeklinde yaklaşık 3 milyon liralık bir projeyle müracaat ettik. Giresun'un çehresini değiştirecek güzel bir proje olacak. Diğer yatırımlarımız devam ediyor. Yaylalarımızı da teşvikler devam ediyor. Arap turistlerin ilgili yatırımcılar olarak devam ediyor. Giresun'a ciddi bir ilgi var. Giresun'da turizm anlamında umutluyuz. Ordu Giresun Havaalanı'nın açılmasıyla bölgeye turistlerin ilgisi daha da artacak."

Kaynak: AA / Yerel

Zeytinlik Ordu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title