Haberler

Giresun'da Topal Osman Ağa Anıldı

Atatürk'ün Muhafız Alay Komutanı Topal Osman Ağa ölümünün 94. yıl dönümünde törenlerle anıldı.

İlk anma töreni Haydar Aliyev Parkındaki Osman Ağa ve Giresun Uşakları Anıtı önünde yapıldı.

Törende, Giresun Belediye Başkan Vekili Ahmet Yusufağaoğlu tarafından anıta çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Yusufağaoğlu, törende yaptığı konuşmada, Topal Osman Ağa'yı ölümünün 94. yıl dönümünde minnet ve şükranla anladıklarını söyledi.

Milleti için sorumluluk alanlardan birisinin de Osman Ağa olduğunu kaydeden Yusufağaoğlu, şunları kaydetti:

"Milletlerin önemli dönüm noktaları tarihin her döneminde olmuştur. Türk milletinin tarihindeki en önemli dönüm noktası Kurtuluş Savaşıdır. Osmanlının hasta adan benzetmesiyle batılı ülkeler tarafından gizli masalarda paylaşıldığı azınlıkların emperyal kışkırtmalarla olmayacak hülyalara daldığı dönemde bu hainlik düzene karşı milletin azim ve kararı savunacak kahramanlar Anadolu coğrafyasında namusu bildiği vatanını savunmak, milletin hukukunu korumak için sorumluluk almışlardır. Milleti için sorumluluk alan kahramanların belki de en önemlisi olan Milis Yarbay Osman Ağa ve silah arkadaşlarıdır."

Osman Ağa'nın 42. ve 47. alayları kurarak milli mücadele içerisinde önemli yararlılıklar sağladığına işaret eden Yusufağaoğlu, "Bir destanın adıdır Osman Ağa. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün canını emanet edeceği kadar güvendiği bir mücadele ve millet adamıdır Osman Ağa. Bu toprak uğruna, toprağa düşmüş 4 bin 200 Giresun evladının güvendiği ve inandığı çınardır Osman Ağa." diye konuştu.

Milli mücadele kahramanları ve Atatürk'ün Muhafız Alay Komutanı Topal Osman Ağa için ikinci anma töreni, Osman Ağa'nın mezarının bulunduğu Giresun Kalesi'nde gerçekleştirildi.

Buradaki törende Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Anma törenlerine CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, Osman Ağa'nın yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Topal Osman Ağa Giresun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title