Haberler

Giresun'da Sağlık Alanındaki Gelişmeler

Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi Anjiyo Ünitesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ile Bulancak Devlet Hastanesi Palyatif Bakım Merkezi'nde bir çok hastaya hizmet verildiği bildirildi.

Giresun  Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi Anjiyo Ünitesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ile Bulancak Devlet Hastanesi Palyatif Bakım Merkezi'nde bir çok hastaya hizmet verildiği bildirildi.

Giresun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hasan Hüseyin Arslantürk, genel sekreterlik binasında düzenlediği basın toplantısında, bir süre önce hizmet vermeye başlayan anjiyo ünitesinde şu ana kadar işlem yapılan hasta sayısının 100'e ulaştığını söyledi.

İşlem yapılan 100 hastadan 45'ine koroner stent uygulandığını belirten Arslantürk, "22'si acil olarak işleme alınan hastalardır. Yine 16 hastamıza konsey kararıyla koroner bypass önerilmiş, 2 hastamıza ise geçici pacemaker denilen ritm düzenleyici takılmıştır. Toplamda 38 hastamız ise ilaçla takip ve tedavi altına alınmıştır" dedi.

Arslantürk, Bulancak Devlet Hastanesi'nde 9 yataklı olarak tescili yapılan Palyatif Bakım Merkezi'nde bugüne kadar 23 hastaya toplamda 431 yatış günü hizmet verildiğini dile getirerek, "Merkezimiz ilimizde ilk ve tektir. Yatak doluluk oranına bakıldığında halkımızın yeterli bilgilendirilmediğini düşünmekteyiz. Ancak zaman içinde doluluk artacaktır" die konuştu.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki robotik yürüme rehabilitasyon cihazıyla bugüne kadar 34 hastaya 243 seans hizmet verildiğini dile getiren Arslantürk, "Buradaki seans randevuları hastaların başvuru sebeplerine ve cihazın uygunluğuna göre ayarlanmaktadır. Seans sayısı hastaların durumuna göre 15'ten başlamakta ve tedavi yanıtına göre artırılabilmektedir. Bir hastanın seans hazırlığı 25 dakika, seansı ise minimum 35 dakika sürmektedir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

İlhan Özdemir Bulancak Giresun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title