Haberler

Giresun'da Mucit Öğrenciler Motosiklet Motorundan Araç Yaptılar

Giresun’un Görele ilçesine bağlı Seferli köyünde yaşayan 2 lise öğrencisi bir araya gelerek motosiklet motorundan 4 tekerlekli araç yaparak hayallerini gerçekleştirdiler.

Giresun'un Görele ilçesine bağlı Seferli köyünde yaşayan 2 lise öğrencisi bir araya gelerek motosiklet motorundan 4 tekerlekli araç yaparak hayallerini gerçekleştirdiler.

Görele Çok Programlı Lisesi (ÇPL) Mobilya bölümü 3. sınıfta okuyan İbrahim Yosma (17) ile aynı köyde oturan ve Beşikdüzü Endüstri Meslek Lisesi Doğalgaz bölümü 3. sınıfta okuyan Dursun Can İmzalı (17), isimli öğrenciler motosiklet motorundan 4 tekerlekli araç yaptılar. 3 bin liraya mal ettikleri iki kişilik 'KİD' ismini verdikleri aracın yoğun ilgi gördüğünü anlatan Dursun Can İmzalı, "Çocukluğumdan bu yana arabalara karşı merakım vardı. Yapmış olduğumuz aracı 5 ay gibi bir zamanda yaptık. Aracımız benzinli ama istediğinde LPG de takıla biliniyor. Aracımızın sesi biraz fazla çıkıyor çevreye verdiği rahatsızlıktan dolayı bizi trafik polislerine şikayet ediyorlar. Bu yüzden trafik polisleri bizim çarşıya inmemize izin vermiyor. Bu yüzden yapmış olduğumuz aracımıza sadece köyde binebiliyoruz. Şimdi tek amacımız aracımıza susturucu takmak" dedi.

İbrahim Yosma ise araçlarının parçalarını hurdalardan topladıklarını ifade ederek "Aracımızın bazı parçaları hurda parçalarından oluşuyor. Mesela direksiyon tertibatını kaza yapan hurda bir araçtan aldık, ön arka tamponları hurda bir minibüsten aldık. Aracımızın ön tekerlekleri inşaatlarda kullanılan el arabasının tekerleğinden araka tekerleklerimiz ise pat pat motorunun tekerleği. Aracımızın adı da plakası da (KİD 28) açılımı ise aracımızı yaparken bize destek olan ağabeyimiz Kasım'ın baş harfi 'K', benim adım İbrahim'in baş harfi 'İ' ve Dursun'un baş harfi 'D'. 28 ise Giresun'un plaka kodu. Bizim tek dileğimiz devlet bize ve bizim gibilere sahip çıksın" diye konuştu.

İbrahim Yosma ile Dursun Can İmzalı'nın birlikte çizdikleri otomobil projelerini hayata geçirmek için kendilerine yardımcı olmasını istedikleri motor tamircisi Kasım Alaca (27), "Bu çocuklar bana çok güzel bir projeyle geldiler. 'Biz bir tekerlekli araç yapmayı düşünüyoruz. Bize yardımcı olur musun?' dediler ben seve seve kendilerine teknik konularda yardımcı oldum. Ortaya güzel bir eser çıktı. Çocukların yaptığı bu araç iki kişilik araç başka bir amaçla kullanılmak istenirse sistemi değiştirilirse kullanılır. 2 kişilik araç saatte 50 kilometre hız yapıyor. Deposu 30 liralık benzinle dolan araç yaklaşık 30-40 kilometre gidiyor. Şimdiki gençler internet salonlarından ve kahvehanelerden çıkmıyorlar. İstekli olan böyle gençlerin önünü açmak ve destek vermek lazım.Ben böyle yetenekli gençlere her zaman yardımcı olmaya hazırım" şeklinde konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Beşikdüzü Giresun Seferli Görele Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title