Haberler

Giresun'da, Kadına Şiddet ve İslam Düşmanlığı Protesto Edildi

Giresun Sivil İrade Platformu (GİSİP) tarafından kadına şiddet ve İslam düşmanlığı protesto edildi.

Giresun Sivil İrade Platformu (GİSİP) tarafından kadına şiddet ve İslam düşmanlığı protesto edildi.

Debboy mevkisinde toplanan grup, Atatürk Meydanı'na kadar sessiz yürüyüş gerçekleştirdi.

Burada platform adına basın açıklamasını okuyan Bulancak Ab-ı Hayat Derneği yönetim kurulu üyesi Seyfi Göktekin, kadınların, erkek ile birlikte insanlık ailesini oluşturduklarını, insanlık değerleri açısından eşit olduklarını belirtti.

Kadına şiddet uygulayan erkeklerin zavallı olduklarını ifade eden Göktekin, "İnsanlıktan nasibini almamış bedbahtlardır. En başta dinimiz İslam olmak üzere hiçbir din ve inanç, kadına şiddeti onaylamaz. Din, sadece suçluyu cezalandırmakla yetinmez, ahlaki emir ve tavsiyeleriyle daha çok suçun oluşmasını engellemeye çalışır. GİSİP olarak bizler, sadece kadına fiziki şiddete karşı olmakla kalmıyor ona uygulanan duygusal, sözel ve ekonomik şiddeti de onaylamıyor ve tüm kamuoyunu bu konuda bilinçlenmeye davet ediyoruz" dedi.

Öte yenden dünyada İslam düşmanlığının da hızla genişlediğini savunan Göktekin, şöyle devam etti:

"Müslümanlar, dünyanın değişik coğrafyalarında zulme ve haksızlığa uğramaktadırlar. İslam düşmanlığı faaliyetleri planlı ve etkili bir şekilde yürütülmektedir. Müslüman suç işlerse bu haber oluyor, ama müslümanlara karşı haksızlık ve zulüm yapılırsa bu haber değeri taşımıyor. Bunun en son örneği ABD'de vahşice katledilen ama basının ilgisini yeterince çekemeyen 3 kardeşimizin katledilmesidir. Onları rahmetle anarken, GİSİP olarak bizler hiç bir dine ve mensuplarına karşı düşmanlığı onaylamıyor ve insanlığı barışa çağırıyoruz."

Açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Seyfi Göktekin Avrupa Birliği Giresun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title