Haberler

Giresun'da Hes Protestosu

Dereli ilçesinde Aksu Vadisi'ni Koruma Platformu üyelerince gerçekleştirilen eylemde, bölgede yapılan hidroelektrik santralleri ( Hes ) protesto edildi.

Dereli- Şebinkarahisar kara yolu Kotana mevkisinde bir araya gelen platform üyeleri, kemençe eşliğinde bir süre ellerinde "Su hayattır satılamaz", "Dereler özgür akacak", "Suyumuzu vermiyoruz" yazılı döviz ve afişlerle kara yolu üzerinde yürüdü.

Platform üyeleri adına basın açıklamasını okuyan Bülent Aslan, yaklaşık 70 kilometre uzunluğundaki Aksu Vadisi'nde bazıları tamamlanmış, bazıları da devam eden toplam 18 HES projesi uygulanacağını söyledi.

Aksu Vadisi'nde dereler ve kaynak sularının doğal akış yatağından alınarak borulara hapsedildiğini savunan Aslan, "Suya erişim tüm canlılar için kutsal bir haktır. Yaylalarımızın pınarları ile beslenip bağrındaki şelaleler, çağlayanlar, maden suları gibi özellikli su oluşumları ile denize özgürce kavuşan Aksu Deresi, tüm canlılar için yaşam kaynağıdır. Aksu Vadisi'nde HES istemiyoruz. Aksu'yu boğdurtmayacağız. Bizler, HES karşıtları olarak HES projeleri iptal edilene dek mücadelemize durmadan, yılmadan, yorulmadan devam edeceğiz" dedi.

Eylem, platform üyelerinin kemençe eşliğinde horon oynamalarının ardından olaysız sona erdi. - Giresun

Kaynak: AA / Yerel

Şebinkarahisar Giresun Dereli HES Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title