Haberler

Giresun'da Ekoturizm Köyleri Gelişiyor

Vali Hasan Karahan, Giresun'da oluşturulan ekoturizm köylerinin bölge turizminin gelişmesine ciddi katkı sunduğunu söyledi.

Vali Hasan Karahan, Giresun'da oluşturulan ekoturizm köylerinin bölge turizminin gelişmesine ciddi katkı sunduğunu söyledi.

Karahan, yaptığı açıklamada, Bulancak ilçesine bağlı İnece, Piraziz ilçesine de bağlı Şeyhli köylerinin, ekoturizm köyüne dönüştürülerek yerli ve yabancı turitlere hizmet verdiğini belirtti.

Giresun'un, tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin yanı sıra temiz havası ve iklimi bakımından sağlık turizmi için uygun bir bölge olduğunu vurgulayan Karahan, "Çoğu hastalıklar bu ortamlarda iyileşme gösteriyor ve büyük şehirlerdeki yoğun iş temposundan kaçmak isteyen turistler için de oldukça dinlendirici ve arındırıcı bir il" dedi.

Ekoturizm köylerinin hem yöre halkına ekonomik katkı sağladığını, hem de Giresun'un turizm açısından tanıtımında marka değerini artırdığını vurgulayan Karahan, şunları kaydetti:

"Piraziz Şeyhli ve Bulancak İnece ekoturizm köyleri 2012 yılından bu yana  ekoturizm bünyesinde köy evlerinde ellişer kişilik konaklama kapasiteleri, kapalı ve açık mekan yeme-içme alanları ile günübirlik ve konaklamalı misafirlerini ağırlıyor. Bu köylerden biri olan Şeyhli'de İl Özel İdaresi tarafından yapılan konak bu yıl içinde hizmete girecek. Gelen misafirler hem köy evlerinde, hem de konakta ağırlanabilecek. Ekoturizm köylerine konaklamalı ve günübirlik gelen gezginler yöresel yemeklerden tadarak köy ortamını doyasıya yaşayarak, doğa, tarih ve inanç turizmini kapsayan rotalarda gezerek ve bu köylerde dileyen turistler köy halkıyla beraber, bahçelerde, tarlalarda keyifle çalışarak, el sanatları, folklor, kına geceleri aktiviteleriyle köy halkıyla beraber gelenek ve görenekleri de yaşayarak keyifli bir tatil geçirmekteler."

Kaynak: AA / Yerel

Bulancak Giresun Piraziz İnece Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title