Haberler

Giresun'da 'Ekonomik Analiz ve Çözümleri' Paneli

Giresun Üniversitesi İstatistik ve Kariyer Topluluğu tarafından düzenlenen “ Ekonomik Analiz ve Çözümleri “ konulu panel düzenlendi.

Giresun Üniversitesi İstatistik ve Kariyer Topluluğu tarafından düzenlenen " Ekonomik Analiz ve Çözümleri " konulu panel düzenlendi.

Panele konuşmacı olarak katılan Belediye Başkanı Kerim Aksu ve Giresun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali Kara, Rektör Prof. Dr. Aygün Attar ve öğrenci temsilcileri tarafından karşılandı.

Giresun Üniversitesi İstatistik ve Kariyer Topluluğu Başkanı Emre Aynacı tarafından yönetilen panelde konuşan Belediye Başkanı Kerim Aksu ve GESOB Başkanı Ali Kara, bir çok alanda görüş ve düşüncelerini öğrenciler ve katılımcılarla paylaştı.

"2006 yılında kurulan Giresun Üniversitesi'ne, Giresun Halkı büyük katkı sağlamıştır" diyen Aksu, "Üniversite kurma vakfı ve dernekler ciddi kaynaklar ortaya kayarak üniversitenin kuruluşunda Türkiye'de örnek bir çalışma yapmışlardı. Kurulduğunda 3 fakülte, 3 meslek yüksek okulu ve 1 yüksek okul, 6 bin öğrencisi bulunan Giresun Üniversitesi'nin bu gün 13 fakülte, 11 meslek yüksek okulu, 17 araştırma merkezi, 30 bine dayanan öğrenci mevcudu ile çok önemli bir gelişme sağlamıştır. Bu başarı küçümsenmeyeceği gibi takdir edilmelidir" şeklinde konuştu.

Giresun'da ekonominin "fındık, balıkçılık ve orman" olmak üzere 3 sektör üzerine kurulduğunu ifade eden Aksu, Ticaret Borsası tarafından yaptırılan AB destekli Fındık Spot Borsası'nı önemsediğini belirtti. Aksu, " Giresun Üniversitesi'nde 50'nin üzerinde öğrenci topluluğu olması özgür bir üniversitede okuduğunuzu gösteriyor. Sorgulayan, araştıran, demokrasiyi yaşayan gençler olarak yetişmeniz çok önemli. Burada özgür bir kentte olduğunuzu bilmenizi isterim. Özellikle çevremize baktığımızda Karadeniz'in en özgür kentinde olduğunuzu görürsünüz. 2009 yılında kent konseyini kurduk. Giresun Türkiye'de 10 çocuk dostu kentten biridir. Belediye Konservatuarımız biz geldiğimizde 1 eğitmen, 70 kursiyerle faaliyet gösteriyordu. Bugün 45 eğitmen 1200 kursiyer var. Şehir Tiyatromuz yüzlerce tiyatroseveri bünyesine topluyor. Giresun'un kurtuluşunun güney çevre yolu olduğunu 17 yıldır söylüyorum. Çevre yolu yapıldığında bölünmüş yol olarak bilinen sahil yolunda 10 lambalı kavşak sorunu çözecek. Buradan söylüyorum, en büyük hayalim yan yol olarak bilinen yolda tramvayla ulaşım düşünüyorum. O zaman sahildeki demirleri söküp, denizle buluşacağız. Giresun Üniversitemiz, siz gençlerimiz her zaman önceliğimiz oldunuz. Daima kapımız sizlere açıktır" ifadelerini kullandı.

Giresun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali Kara ise Giresun Üniversitesi'nin bölgenin, ülkenin en iyi gelişme sağlayan kurumu olduğunu hatırlatarak," Giresun ekonomisi içerisinde üniversitenin her geçen gün önemini artıyor. Esnaf okulun tatil olduğu günlerde, sınav günlerinde cirolarında ciddi düşüş yaşıyor" diye konuştu.

Panel sonunda Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Aygün Attar tarafından Belediye Başkanı Kerim Aksu ve Esnaf Odası Başkanı Ali Kara'ya öğrenci toplulukları adına teşekkür plaketi verildi. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Giresun Üniversitesi Aygün Attar Kerim Aksu Ali Kara Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title