Haberler

Giresun'da Dolmuş ve Öğrenci Servis Ücretlerine Zam

Giresun Belediye Meclisi, şehir içi dolmuş ve öğrenci servis ücretlerinde zam kararı aldı.

Giresun Belediye Meclisi, şehir içi dolmuş ve öğrenci servis ücretlerinde zam kararı aldı.

Belediye meclisinin kasım ayı üçüncü toplantısında şehir içi dolmuş ve öğrenci servis ücretlerine ilgili kooperatiflerin zam talepleri konusu görüşüldü.

Toplantıda meclis üyeleri tarafından 1,90 lira olan şehir içi sivil taşıma ücretinin 2 liraya yükseltilmesi, 1,25 lira olan öğrenci ücretinin ise aynen kalması kararlaştırıldı. Yine öğrenci servis ücretleri ise ilkokullar için 110 lira, liseler için 120 ve Bulancak ile Keşap ilçelerindeki okullar için ise 150 lira olarak belirlendi.

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, yaptığı açıklamada, fiyatların hem dolmuşçu esnafının, hem de vatandaşların mağdur olmayacakları şekilde belirlendiğini ifade ederek, "Hem şehir içi dolmuşçu esnafımız, hem de öğrenci servis esnaflarımız bu rakamların üzerinde fiyat talep etmişlerdi. Biz istenen fiyatları günümüz ekonomik koşullarını göz önüne alarak aşağıya çektik ve belirledik. Bu fiyatlar hem esnafımızın, hem de vatandaşlarımızın mağdur olmayacakları şekilde belirlendi" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Giresun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title