Haberler

Giresun'da Derelere 11 Bin Alabalık Yavrusu Bırakıldı

Giresun'daki derelere 11 bin kırmızı benekli alabalık yavrusu bırakıldı.

Giresun'daki derelere 11 bin kırmızı benekli alabalık yavrusu bırakıldı.

Merkeze bağlı İnişdibi köyü Batlama Deresi'nde gerçekleştirilen balık salma etkinliğinde konuşan Giresun Valisi Hasan Karahan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün "Doğal Alabalık Üretilmesi, Yetiştirilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması Projesi" ile orman içi su kaynaklarındaki tahrip olan doğal alabalık popülasyonlarının optimum düzeye ulaştırılmasının hedeflendiğini söyledi.

Karahan, sportif olta balıkçılığının geliştirilmesi ve orman köylüsünün sosyo-ekonomik yönden kalkındırılması amacıyla 11 bin kırmızı benekli alabalık yavrusunun derelerle buluşturulduğunu anlattı.

Giresun halkından derelerdeki balık popülasyonunun korunması noktasında destek isteyen Karahan, şunları kaydetti:

"Giresun'da 11 bin yavru alabalığı derelerimize buluşturuyoruz. Tabiatın bir emanet olduğunu, bizim de tabiatın bir parçası olduğumuzu düşünüyoruz. Doğayı koruyarak, ondan aldıklarımızın bir kısmını iade ediyor ve onu bir parça da olsa koruduğumuzu düşünüyoruz. Bu faaliyetler devam edecek. Burada önemli olan vatandaşlarımızın bu konudaki duyarlılığıdır. Bu dereler, akarsular, ormanlar bizim için vazgeçilmezdir. Bunları yok ettiğimizde insanlığı da yok etmiş oluruz. Biz bu konuda duyarlı ve dikkatliyiz. Giresunluların da bize bu konuda yardımcı olmalarını bekliyoruz."

Vali Karahan, Batlama Deresi'nin yanı sıra ile Zıva, Yeşilyurt ve Aksu derelerine de alabalık yavrusu salındığını söyledi.

Konuşmaların ardından Karahan, dereye alabalık yavrularını bıraktı. - Giresun

Kaynak: AA / Güncel

Milli Parklar Genel Müdürlüğü İnişdibi Giresun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title