Haberler

Giresun'da Dere Yatağına Düşen Kişi Kurtarıldı

Görele ilçesi Sisdağı Yaylasında balık avlamaya giderken dere yatağına düşen kişi, yaklaşık 20 saatlik çalışmanın ardından kurtarıldı.

Beyazıt köyünden Zıva deresine arkadaşı Halil İbrahim Güneş ile balık avlamaya giden Mustafa Kargün dengesini kaybederek dere yatağına düştü.

Olayın güvenlik güçlerine bildirilmesi üzerine Jandarma, AKUT, UMKE ve AFAD ekipleri Güneş'i kurtarmak için çalışma başlattı.

Ekipler ormanlık alanda ilerleyerek Kargün'e dere yatağında ulaştı.

Çeşitli yerlerinde kırıklar olduğu tespit edilen Kargün, çevredeki vatandaşların da yardımıyla sedyede taşınarak yaklaşık 300 metre yukarıya çıkarıldı.

Kargün, ambulansla Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kurtarma çalışmalarına katılan vatandaşlardan Muhammer Güneş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kargün'ü düştüğü anda kurtarmaya geldiklerini ancak başaramadıklarını belirterek, "Ekipler geldi ve biz de yardım ettik kurtardık. Burada dünden beri Kargün'ü kurtarmaya çalışıyoruz ve sonunda kurtardık. Kurtarma çalışmasına katılan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Öte yandan kurtarma çalışmalarını AK Parti Giresun Milletvekili Turhar Alçelik ve Görele Kaymakamı Ünal Kılıçarslan da takip etti.

Kaynak: AA / Yerel

Halil İbrahim Güneş Giresun Görele Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title