Haberler

Giresun'da Baraj Görevlilerine Silahlı Saldırı

Giresun Valisi Hasan Karahan, "Doğankent ilçemiz Yaşmaklı Barajı'na arıza sebebiyle giden teknik ekibin, bomba olduğunu düşündüğü bir malzeme görmesi üzerine, geri dönüş sırasında üzerlerine ateş açılıyor ve bir görevli yaralanıyor.

Giresun Valisi Hasan Karahan, "Doğankent ilçemiz Yaşmaklı Barajı'na arıza sebebiyle giden teknik ekibin, bomba olduğunu düşündüğü bir malzeme görmesi üzerine, geri dönüş sırasında üzerlerine ateş açılıyor ve bir görevli yaralanıyor." dedi.

Karahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah 09.40 sıralarında Yaşmaklı Barajı'na arıza nedeniyle giden ekibe silahla ateş açılması sonucu bir görevlinin yaralandığını söyledi.

Yaralının tedavi altında olduğunu belirten Karahan, "Giresun Devlet Hastanesinde ameliyata alındı, durumu iyi. Jandarma ve emniyet timlerimiz bölgeye intikal ettiler." diye konuştu.

Vali Karahan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Görevliler, bomba olduğunu düşündükleri bir ambalajı, futbol topu büyüklüğündeki malzeme, etrafında kablolar olan top şeklindeki bir malzemeyi görünce, bomba düşüncesiyle orayı terk ederken, karşıdan bir ateş açılıyor. Ateş açılması sonucunda bir görevlimiz sol boşluktan, göğüs boşluğunda bir yaralanma, tek kurşun yarası alıyor. Şu anda tedavi altında hayati tehlikesi bulunmamakta."

Saldırının terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilmiş olabileceğini belirten Karahan, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını ve güvenlik güçlerinin bölgedeki incelemelerinin sürdüğünü bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Doğankent Giresun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title