Haberler

Giresun'da Bakanlık Mutluluğu

Giresun’dan 15 yıl sonra ilk defa bir bakan çıktı.

Giresun'dan 15 yıl sonra ilk defa bir bakan çıktı. En son 1997-1999 yılları arasında 55. Koalisyon Hükümeti döneminde Devlet Bakanı olarak ANAP'lı Burhan Kara'yı çıkaran Giresun, aradan geçen 15 yıl sonra devlete bir bakan daha vermesi vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları tarafından memnuniyetle karşılandı.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu yaptığı açıklamada, yapılan hizmetlerin bakanlıkla daha da üst seviyelere taşınacağını umut ettiklerini kaydetti. GTSO Başkanı Çakırmelikoğlu "AK Parti Giresun Milletvekili Nurettin Canikli'nin bakan olması ilimiz adına beklenen bir tablo idi.Gümrük ve Ticaret Bakanlığı önemli bir bakanlıktır ve ayrıca bizim odamızın da bağlı bulunduğu bakanlıktır.Canikli'nin bundan önceki yaptığı hizmetler küçümsenemez. Bakan olarak ta bu hizmetleri üst seviyelere taşıyacağını umuyoruz.Bizlerde ilimizin talepleri doğrultusunda bakanlık kapısını aşındırarak yalnız bırakmayacağız" diye konuştu.

Bakan Canikli'den Giresun adına beklentilerini de anlatan GTSO Başkanı Çakırmelikoğlu "İlimizde yatırımları bitmesi gereken havaalanı var. Eğribel tünelinin temellerinin atılması gerekiyor.Bir başka önemli projemiz ise Güney Çevre Yolu'muzdur.Bu projelerin bir an önce ekonomimizi canlandırmak adına hayata geçmesi gerekiyor. Uzun yıllardır devam eden bir başka mücadelemiz ise demir yoludur. Demiryolu projesi de mutlaka hayata geçirilmeli ve demiryolu Trabzon'dan, Giresun limanına ulaşması sağlanmalıdır. Diğer projelerde olduğu gibi demiryolu konusunda Bakan Canikli'nin takip etmesi gereken projelerden birisi olacaktır bizlerde takipçisi olacağız" diye konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Nurettin Canikli Burhan Kara Giresun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title