Haberler

Giresun'da 5 Kişiye Şarbon Teşhisi Konulması

Yağlıdere Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu, Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesinde şarbon hastalığı teşhisi konulan hastaları ziyaret etti.

Yağlıdere Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu, Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesinde şarbon hastalığı teşhisi konulan hastaları ziyaret etti.

Kırhasanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçeye bağlı Ortaköy köyünde kontrolsüz hayvan kesimi sonrası ciltlerinde şişlik oluşan 3 kişinin Giresun Prof. Dr  İlhan Devlet Hastanesi'nde şarbon teşhisi ile tedavi altında olduğunu anımsattı.

Kırhasanoğlu, "Bu kişilerin tedavileri sürüyor. Şu anda sağlık durumları iyi. Tedavilerinin ardından taburcu edilecekler. Şu anda korkulacak herhangi bir durum söz konusu değil" diye belirtti.

İlçede daha önce şarbon hastalığının görülmediğini ifade ederek Kırhasanoğlu, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne bağlı ekipler şarbon hastalığına karşı tedbir amacıyla Ortaköy'de ve bu köye bağlı yaylalarımıza göç eden büyükbaş hayvanları aşılama çalışması yapıyorlar. İnşallah bu hastalığı ilçe olarak sıkıntısız atlatacağız' 'diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Abdurrahman Kırhasanoğlu İlhan Özdemir Yağlıdere Giresun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title