Haberler

Giresun Belediyesi ile Belediye İş Sendikası Arasında Toplu Sözleşmeye İmza Atıldı

Giresun Belediye Başkanlığı ile Belediye İş Sendikası arasında 155 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi törenle imzalandı.

Giresun Belediye Başkanlığı ile Belediye İş Sendikası arasında 155 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi törenle imzalandı.

Belediye ek hizmet binasında yapılan törene Belediye Başkanı Kerim Aksu, Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, daire müdürleri, sendika temsilcileri ve işçiler katıldı.

Belediye Başkanı Kerim Aksu, sadece işçilerle değil, memurlarla, taşeron statüsünde çalışanlarla sözleşme imzaladıklarına vurgu yaptı. Aksu "Bugün işçi arkadaşlarla yeni bir sözleşme imzalıyoruz. Ben başkanlıktan önce meclis üyesi olarak da bu imza törenlerine katıldım. Bizim çalışana, işçiye yaklaşımımız bellidir. İşçiler ne kadar mutlu olursa bizde o kadar mutlu oluruz. Dairede olsun, sahada olsun bizi temsil edenler çalışma arkadaşlarımızdır. Bu sözleşmede bazı kalemleri maaşlara ilave ettik. Bu gelecekte emekli olduğunuzda sizlere avantaj sağlayacaktır. Size burada sadece 2 yıllık kazanım sağlamıyoruz. Gelecek için de sizlere kazanım sağlıyoruz. Bu sözleşme ile işçi arkadaşlarımıza her altı ay için % 8 artış sağladık. Sosyal yardımlara % 20 zam yaptık. Ayrıca kurban bayramında 150 TL seyyanen bir ödeme yapacağız. Burada bulunan arkadaşlarımın sıfır zamları, ödenemeyen ikramiyeleri hatırladıklarını biliyorum. Şu anda belediyeden ücret alacağı olan var mı? Olması mümkün değil. Ben her zaman 1 Mayıs kutlamalarına katılmış birisiyim. İşçinin, emekçinin yanında oldum. Olmaya devam edeceğim. Tüm imkanlarımızı zorlayarak çalışanlarımızın hakkını vermeye çalışıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun "dedi.

Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Erdem Mert ise yaptığı açıklamada, 155 kadrolu işçiyi kapsayacak 2 yıllık sözleşmenin anlaşma ile sonuçlanmasından memnun olduğunu söyledi. Mert, "Belediye Başkanımız gerçekten işçi dostudur. Her zaman çalışanların hakkını ilk öncelik kabul etmiştir. Biz ağanın eli tutulmaz diyoruz. Başta Sayın Başkan olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum " diye konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kerim Aksu Giresun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title