Haberler

Giresun Belediye Başkanı Aksu, AK Parti Milletvekili Öztürk'ün İddialarına Yanıt Verdi

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Rus Pazarı olarak adlandırılan bölgeye yapılan çok katlı binaya verilen imar izniyle alakalı olarak AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk tarafından sert şekilde eleştirilmesine cevap verdi.

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Rus Pazarı olarak adlandırılan bölgeye yapılan çok katlı binaya verilen imar izniyle alakalı olarak AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk tarafından sert şekilde eleştirilmesine cevap verdi.

Giresun merkez ilçe caddelerinde devam eden alt yapı ve üst yapı çalışmaları hakkında yapılan eleştirileri değerlendiren Aksu, "Sabri beyin 3 günde yaptığı yolları biz 2009 yılında selle 2-3 saatte yok olduğunu gördük. Neden? Alt yapı yapmadıkları için ama biz öyle yapmıyoruz biz alt yapısını yapmadan hiçbir yolu yapmıyoruz. Bizim için çok basit bunu hemen yapmak hemen asfaltı dökersiniz, alt yapısını yapmazsanız vatandaşa da çok şirin gözükürsünüz ama ilk yağmurda patlar oralar rezil olursunuz. Biz vatandaşımıza karşı rezil olmak istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Belediyenin çalışmadığını iddia edenler var" diyen Aksu, "Bizim çalışmadığımız ile ilgili iddialar var ben de kendisine şunu sormak istiyorum, bugün biliyorsunuz 1 Kasım seçimin yıl dönümü yaklaşık bir yıldır Sayın Sabri Öztürk milletvekili Giresun için yaptığı bir tane işi kamuoyuna aksettirirse kendisine teşekkür ederiz. Bizim ele aldığımız projeler 3 Milyonluk, 5 milyonluk gibi ciddi rakamlı projeler. Şehrimize katkı sağlamaya çalışıyoruz. Sabri beyin konuşmaları çok ilginç yani kendisi de benim meclis üyemdi ama şunu görüyorum ki hala Giresun'dan bihaber ve 5 yılda da şehirciliği de öğrenememiş" diye konuştu.

Rus pazarı ihalesi açık olarak yapılığını ve isteyen herkesin meclis kararlarını göre ihaleye girebileceğini ifade eden Aksu sözlerine şöyle devam etti:

"Sabri beyin de meclis üyesi olduğu dönemde burayı satışa çıkardık. Satışa altı tane firma girdi açık ihale ile verildi bu, buradaki satıştan sonra hiçbir plan değişikliği yoktur, alan müteahhitte hiçbir rant yoktur. Rantı ben bilmem rantın ne olduğunu da bilmem ama rantı iyi bilen arkadaşlarımız bununla ilgili yorumlar yapıyorlar. Ben orada hiçbir plan değişikliği yapmadım, meclisimizin kararları açıktır. Biz daha geçen organize sanayide 4 bin 500 metrekare yeni yer daha aldık. Biz bunları tabi söylemiyoruz. Rus Pazarı'nda sattığımız yer 4 bin 30 metrekare daha yeni aldığımız yer ise 4 bin 500 metrekare. Bunun dışında istimlaklarımız var. Şimdi sattığımız ve aldıklarımıza baktığımız da ben sattığımızın belki Giresun'a 5 katı daha fazla tapu sağlamış bir belediye başkanıyım."

60 yıllık Kavaklar mahallesinin iyileştirilme çalışmalarının devam ettiğini de kaydeden Aksu, "Biz 2009'da göreve geldiğimiz de bu yollarda genişleme yapmıştık fakat bugün insanların yaşam kalitesini daha da arttırmak için hem kanalizasyonunu hem yağmur suları hem de yol genişletme çalışmalarını yapacağız" şeklinde konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sabri Öztürk Kerim Aksu AK Parti Giresun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli? ERZURUM DEPREM SON DAKİKA | Erzurum'da deprem nerede oldu? Erzurum'da deprem kaç şiddetinde deprem oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title