Haberler

Giresun Bakan Canikli, Simulatörde Gemiyi Karaya Oturttu

Giresun'da açılışlar yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Tirebolu İlçesi'nde bir okulun simülatör odasında, gemiyle İstanbul Boğazını geçmeye çalıştı.

Giresun'da açılışlar yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Tirebolu İlçesi'nde bir okulun simülatör odasında, gemiyle İstanbul Boğazını geçmeye çalıştı. İki kez başarısız olan ve gemiyi karaya oturtan Canikli, "Simulatör bozuk" diye espri yaptı.

Tirebolu Piri Reis Meslek Teknik ve Anadolu Lisesi'nin açılışını yapan Bakan Canikli, okul bahçesinde yaptığı konuşmada bütçeden en fazla payı eğitimin aldığını anlattı. Bölgede yapılması düşünülen hidroelektrik santralle ilgili açıklamada bulunan Canikli, "Tirebolu'ya yapılacak barajın HES'e döndürülme çalışmaları vardı, engelledik. HES olmayacak, baraj olacak. HES yapmayı planlayan firma da işi bıraktı. Bundan memnuniyet duyduk. HES zarar veriyor gerçekten. Bölgenin su kaynakları açısından baraj olması gerekiyordu. Artık bu yönde çalışma yapılacak."

Partisinin icraatlarına değinen Canikli daha sonra okulun açılışını yaptı, bahçede fidan dikti.Okuldaki simulatör odasına geçen Bakan Nurettin Canikli, gemiyle İstanbul Boğazı'nı geçmeye çalıştı. Görevlilerden aldığı bilgilerle bilgisayarda gemiyi yönlendirmeye çalışan Canikli, ilk denemesinde gemiyi karaya oturttu. "Şimdi gemiyi karaya oturttu' diyecekler. Hayırlısı olsun. Bunu saymıyoruz" diyen Gümrük ve Ticaret Bakanı, ikinci denemesinde de gemiyi yine karaya oturtunca bu kez de, "Simulatör bozuk" diye esprisi yaptı.

Tirebolu İmam Hatip Ortaokulu ve Sakarya İskender Kaptanoğlu Meslek Teknik ve Anadolu Lisesi ile ilçe futbol sahasının açılışını yapan Canikli, kullandığı penaltı atışını da gole çevirdi. Giresun il merkezine giden Bakan Nurettin Canikli burada da Çınarlar Polis Merkezi'ni hizmete açtı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

nurettin canikli tirebolu Giresun hes Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title