Haberler

Giresun Bakan Canikli Geçmiş Yılların Acısını Çıkartırcasına Sağlık Hizmetinde Bulunuluyor -2

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, '2003 yılına kadar insanlarımız ulaşamadığı için sağlık hizmetlerini ertelemiştir.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, '2003 yılına kadar insanlarımız ulaşamadığı için sağlık hizmetlerini ertelemiştir. Çok zor sıkıntılar çekmeden sağlık hizmeti almamıştır. Şimdi vatandaş o yılların acısını çıkartırcasına sürekli sağlık hizmeti talebinde bulunuyor' dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, bir dizi açılış ve temel atma töreni için Giresun'a geldi. Hava muhalefeti nedeniyle Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi salonunda gerçekleştirilen törenin açılışında konuşan Vali Hasan Karahan, hasta olduğu için sözü fazla uzatmayacağını söyledi.

VALİ KARAHAN 'AT GRİBİ OLDUM GALİBA'

Vali Karahan, 'Üzerinize afiyet. Domuz gribi midir, kuş gribi midir, ama öksürüğün şiddetine bakılırsa at gribi galiba. Toparlayacağız inşallah dualarınızla. Hayırlı olsun. 1,5 yılda en az şikayet aldığımız birim sağlık alanı oldu. Bu da bizi çok mutlu ediyor' dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli de konuşmasında Türkiye'nin sağlıkta adından söz ettiren bir hizmet sunduğunu belirtti. Geçmiş yıllarda istenilen sağlık hizmeti alınmadığı için insanların hastaneye gitmediğini savunan Bakan Canikli, şunları söyledi

'Özellikle 2002 yılı öncesi bunun örneklerini çok gördük. Sürekli hastane açıyoruz, sürekli uzman doktorlar geliyor. Aile hekimleri atanıyor. Yılda verilen sağlık hizmeti Giresun nüfusunun beş katı. Normalde her geçen gün sağlık talebi azalması beklenirken artmaya devam ediyor. Bunun bir anlamı var. 2003 yılına kadar insanlarımızın ulaşamadığı için sağlık hizmetlerini ertelemiştir. Çok zor sıkıntılar çekmeden sağlık hizmeti almamış, hastaneye gitmemiş. Ben bile Maliye Bakanlığında çalışırken çok zor durumda kalmadan hastaneye gitmiyordum. Şimdi vatandaş o yılların acısını çıkartırcasına sürekli sağlık hizmeti talebinde bulunuyor. Biz de insan onuruna yaraşır şeklinde bu hizmeti sunacağız. Artık Türkiye sağlıkta adından söz ettiren bir sağlık hizmeti vermektedir. Türkiye sağlıkta çok önemli bir hikaye üretti. Bu dünyada da yankı uyandırdı. Tüm dünyadan ülkemize sağlık hizmeti almaya gelenler var. 2014'te dünyanın çeşitli ülkelerinden 500 bin kişi Türkiye'den sağlık hizmeti aldı. Bu ülkemizin neler başarabileceğinin en güzel örneklerindendir.

Yapılan konuşmaların ardından Bakan Canikli ve beraberindekiler, hastanenin bahçesinden butona basarak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin inşaatına ilk harcı döktü.

AMBULANS SÜRDÜ, MOTOSİKLETE BİNDİ, HASTALARI ZİYARET ETTİ

Sağlık Bakanlığı tarafından verilen ambulansların görev yerlerine dağıtımını da gerçekleştiren Bakan Canikli, bir süre ambulans sürdü, ambulans motosiklete bindi. Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'nin yeni açılan birimlerini gezen Bakan Canikli, göz tansiyonunu da ölçtürdü.

'GÜNEYDOĞU'DA TERÖRİST ÖLDÜĞÜNDE HDP'Yİ, ŞEHİT GELDİĞİNDE MHP'Yİ BESLİYOR'

Bakan Canikli, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi gören hastaları ziyaret ettikten sonra Ak Parti Giresun İl kadın Kollarının kongresine katıldı. AK Parti Giresun İl Kadın Kolları Kongresi'nde konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Türkiye büyüdükçe önümüzü kesmek adına çalışmalar, hamleler büyüdü. Hamleler sadece içerden değil, dışarıdan da geliyor? dedi.

İç güvenlik paketinde hiç görülmemiş şekilde muhalefetler yaşandığını söyleyen Canikli, şöyle devam etti

'Özellikle HDP hiç eşi benzeri görülmemiş şekilde tepki gösterdi. Bunu anlayabiliriz ancak aynı şekilde MHP de aynı tutum içerisinde bulundu. MHP ve HDP aynı amaç için hareket etti. Fotoğrafın tamamı şu; HDP ırkçı bir parti bütün politikalarını bunun üzerine kurmuş. Aynı tablonun bir benzeri ülkemizin batı bölgelerinde geçerli. Aynı hassasiyetleri kullanarak oy kazanmak amacındalar. Bunu bu şekilde değerlendirmezseniz başka hiçbir geçerliliği yoktur. Aynı dokudan besleniyorlar. Güneydoğu'da terörist öldüğünde HDP'yi, şehit geldiğinde MHP'yi besliyor. Bu çatışma sorununu ortadan kaldırmak istemiyorlar. MHP 2002'de bitmek üzere olan terör sorununun AK Parti iktidarı ile yeniden harekete geçtiği ileri sürüyor. 30 bin terörist öldürülmüş. Yıllara göre öldürülen teröristler rakamlarla değerlendirilecek olunursa en fazla terörle mücadele 2012'de gerçekleşmiş ve bin 500'ün üzerinde terör öldürülmüştür. Evet, bunlar bize göre teröristtir ancak bir de madalyonun diğer tarafı var. 30 bin öldürülen terörist 30 bin aile demektir. Bu ülkenin birliğini bütünlüğünü sağlayan AK Parti iktidarıdır. Biz bu çözüm süreci projesini başaracağız. Bu projeyi HDP'YE, CHP'ye, MHP'ye rağmen başaracağız.

'ANAYASA YETKİYİ VERİYOR, MİLLETİMİZ DE GÜCÜ VERDİ

Bakan Canikli, cumhurbaşkanının yetkilerinin eleştirilmesini konusunu da şöyle değerlendirdi

'Birileri diyor ki, 'Artık Türkiye çizgiyi aştı derhal durdurulması gerekiyor, şimdi önü kesilmezse hiçbir zaman kesemeyiz'. Sayın Cumhurbaşkanımızı oyun dışında bırakmak için çeşitli propagandalar ortaya koymaktadırlar. Bütün imkanlarını ortaya koydular. Bunların hiçbirisi başarılı olmayacak, olamayacaktır. Cumhurbaşkanımız zaten oturan bir cumhurbaşkanı olmayacağını söylemişti. Milletimiz de bunun için bu desteği vermiştir. O artık halk tarafından seçilmiş bir cumhurbaşkanıdır. Birileri ne derse desin. Cumhurbaşkanına 1982 Anayasası her türlü yetkiyi vermiştir. Bu Anayasayla başkanlık sisteminin göbeğindeyiz. Herkesin yetkisi Anayasayla bellidir. Cumhurbaşkanımıza en büyük yetkiyi Anayasa veriyor. Anayasa yetkiyi veriyor, milletimizde gücü verdi. Şimdide kullanıyor. En ufak sıkıntı yok. Ancak birilerinin amaçları fitne sokmaktır.'

Konuşmaların ardından Rabia Hafızoğlu başkanlığındaki tek listeyle gidilen seçimlere geçildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nurettin Canikli Ak Parti Türkiye Giresun Politika Güncel Haberler

title