Haberler

Gıda Üretiminin Sürdürülebilirliği İçin Köyden Kente Göç Önlenmeli

Gıda üretiminin sürdürülebilirliği için köyden kente göç önlenmeli Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk: "Eğer gıda sektörünü sürdüremezsek, üretimi devam ettiremezsek çok ciddi anlamda sıkıntılar çekeriz"AKSARAY - Köyden kente göç olayları...

Gıda üretiminin sürdürülebilirliği için köyden kente göç önlenmeli

Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk:

"Eğer gıda sektörünü sürdüremezsek, üretimi devam ettiremezsek çok ciddi anlamda sıkıntılar çekeriz"

AKSARAY - Köyden kente göç olayları yaşanırken, yetkililer, gıda üretiminin sürdürülebilirliği için tarım ve hayvancılıkla iştigal eden üreticilerin ciddi anlamda desteklenerek tarım ve hayvancılık alanının sürdürülebilirliğinin sağlanması gerektiğini belirtiyor.

Nüfusunun yüzde 80'inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Aksaray'da, son zamanlarda tarım ve hayvancılık sektöründe yaşanan şehre göç konusu üreticileri tedirgin ediyor. Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, tarım ve hayvancılık sektörünün sürdürülebilirliği kapsamında hükumetin destekler sağladığını belirterek, bu desteklerin daha ciddi desteklerle artırılması gerektiğini söyledi. Organize sanayi bölgesindeki fabrikalara uygulanan 5084 sayılı yatırım ve teşvik kanunu kapsamında tarım ve hayvancılık sektörü temsilcilerine de bir yatırım ve teşvik kanunu olması gerektiğine dikkat çeken Başkan Aktürk, "5084 sayılı yatırım teşvik kanunuyla ilgili üretim yapan fabrikalardaki insanların sigortalarının yüzde 50'sini hükumetimiz ödüyor. Kırsal alanda yaşayan insanların sigortalarının da yüzde 50'sinin hükumetimiz tarafından ödenmesi gerektiğini düşünüyoruz. İnsanları köyde tutmak gerektiğine inanıyoruz. Eğer insanları köyde tutabilirsek hem koyunculuk yapacak, hem büyükbaş hayvancılık ve hem de üretim yapacak" dedi.

"Eğer gıda sektörünü sürdüremezsek, üretimi devam ettiremezsek çok ciddi anlamda sıkıntılar çekeriz"

Başkan Aktürk, dünyada insanoğlunun var oluşundan bu yana ve bundan sonra insanların yaşadığı sürece vazgeçemeyeceği, alternatifi olmayan tek sektörün gıda sektörü olduğunu kaydederek, "Yani tarım, yani hayvancılık, yani toprak... Eğer gıda sektörünü sürdüremezsek, üretimi devam ettiremezsek çok ciddi anlamda sıkıntılar çekeriz. Bu noktada hükumetimiz, gıda üretimini teminat altına almak için faaliyete geçirilen ve dünyanın birçok ülkesinde olan gıda güvenliğini devreye soktu. Çünkü gıda üretiminin alternatifi yoktur. Bu insanları gıda üretiminde, yani tarım ve hayvancılıkta tutmak için çok daha ciddi desteklemeler verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Hem küçükbaş, hem büyükbaş ve hem de çiftçilikte çok daha önemli desteklerin verilmesi bu işi sürdürülebilir noktaya getirir diye düşünüyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Aksaray Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title