Haberler

Gıda Üretim Tesislerine Sıkı Denetim

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, yıl içinde gıda üretim tesislerinde uyguladığı rutin denetimlerini, Ramazan nedeniyle artırdı. Bu kapsamda gıda üretim tesislerine ani denetimler yapan zabıta ekipleri, gerekli koşullarda çalışmayan iş yerlerine cezai işlem uyguladı.

Yıl boyunca gıdanın üretiminden satışına, çevreden trafik düzenine, seyyar satıcılarla mücadeleden dilencilere kadar pek çok konuda kent huzuru için çalışan Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, özellikle Ramazan aylarında artan gıda tüketimi nedeniyle, üretim tesislerine baskınlar düzenliyor.

İMALATHANELER PAKETLEME AŞAMASINA KADAR SIKI KONTROLDEN GEÇİRİLDİ

Zabıta Dairesi koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı'ndan uzmanların da katıldığı denetimler, bu kez susam, tahin, helva, şekerleme, çikolata gibi üretim tesislerine yapıldı. Denetimlerde, Başkentlilerin gönül rahatlığıyla gıda tüketebilmeleri için üretim imalathaneleri, paketleme aşamasına kadar sıkı kontrolden geçirildi.

İmalathanelerin genel temizliği, hijyen kurallarına uygunluğu, gıdaların üretim ve son kullanma tarihleri, gıda maddelerinin korunması, depolanması, iş yeri açma ruhsatı, çalışma ruhsatı, personelin kıyafetleri, hijyen eğitim sertifikaları gibi konularda denetim ve kontrollerde bulunan ekipler, yangın söndürme tüpünün tarihinin geçmesi, genel temizlik ve teftiş defterinin eski olması gibi konularla ilgili para cezası uyguladı.

"DENETİMLERİMİZ YIL BOYU SÜRÜYOR"

Denetimlere ilişkin bilgi veren Zabıta Daire Başkanı Abdurrahman Karabudak, kurallara uygun üretim yapan tesislere teşekkür etti. Karabudak, denetimlerin yıl boyu sürdürdüğünü, ancak Ramazan nedeniyle gıda üretim ve satışına ilişkin kontrollerinin arttığını belirtti.

İlçe belediyelerinde zabıta müdürlükleriyle koordinasyon içinde sürdürülen denetimlere de değinen Karabudak, "Mesela Çankaya Belediyesi ile birlikte, sahura kadar ani gece kontrolleri yapıyoruz. Bu kapsamda da sahur nedeniyle çoğalan seyyar köfte ve seyyar kokoreç gibi halkın sağlığıyla oynayanlara müdahale ediyoruz. Dilencilere de göz açtırmıyoruz. Sosyal sömürü dediğimiz, insanları sömüren bu yapıyla da yine koordinasyon içinde mücadele ediyoruz" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title