Haberler

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden Fagem'e Teknik Gezi

Bartın Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, Kocaeli'de bulunan Fırıncılık Araştırma ve Geliştirme Merkezi'ne (FAGEM) teknik gezi düzenlendi.

Bartın Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, Kocaeli'de bulunan Fırıncılık Araştırma ve Geliştirme Merkezi'ne (FAGEM) teknik gezi düzenlendi.

Geziye İl Müdürlüğümüz Gıda Kontrol Görevlileri ve Bartın'da faaliyette bulunan fırın işletmecileri katıldı. Gezide İl Müdür Yardımcısı Cengiz Karabulak, Gıda ve Yem Şube Müdürü Aytekin Yıldırım, Mühendisler Günhan Doğanel ve fırın işletmecileri katıldı. Günübirlik düzenlenen gezide; buğday ununun özellikleri, değişik tahıllardan elde edilen un çeşitleri ve bu unlardan elde edilen ekmek çeşitleri hakkında teorik ve uygulamalı eğitimler yapıldı. Buğday ununda kimyasal ve fiziksel ve ileri düzeyde gelişmiş yöntemlerle yapılabilen analizler uygulamalı gösterildi. Ekmek yapımında hamur yoğurma, şekillendirme, fermantasyon konularda uygulama yapıldı. Hamur mayası çeşitleri, unlara katılan çeşitli vitamin ve enzimlerin ekmek yapımına sağladığı etkiler hakkında bilgilendirme yapıldı. Eğitimin önemini kavrayan işletme sahipleri bizzat fırınlarda hamur yoğurma ve pişirme işinde çalışan elemanların bu eğitime katılabilmeleri için Kurumumuzdan yeni bir organizasyon yapılması talebinde bulundular. Eylül-Ekim aylarında daha yoğun katılımlı yeni bir organizasyon gerçekleştirilecektir. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bartın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title