Haberler

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden Kurban Uyarısı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Afyonkarahisar Müdürü Hüseyin Arap, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşlara kurban kesim şartları konusunda uyarılarda bulundu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Afyonkarahisar Müdürü Hüseyin Arap, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşlara kurban kesim şartları konusunda uyarılarda bulundu.

Yayımladığı yazılı açıklama ile kentte kurban kesim yerleri ve kesim sonrasında çevre temizliği konusunda yapılması gerekenlerle ilgili uyarılarda bulunan Arap, kent merkezinde kurban kesimi için 9 noktanın belirlendiğini belirtti. Arap, açıklamasında şu ifadelere de yer verdi:

"Kent merkezinde Çayırbağ Hayvan Pazarı'nda kurbanlık hayvan alım ve satımı gerçekleştirilecek olup, kurbanlık hayvan alım ve satımının yapılacağı Çayırbağ Hayvan Pazarı'ndaki emniyet tedbirleri İl Jandarma Komutanlığı'nca sağlanacaktır. Komisyonunun belirlediği hijyenik şartlara uygun olmak şartıyla, müstakil bahçeye sahip evlerin bahçelerinde kesim yapılabilecektir. Bu yerler dışında cadde ve sokak gibi yerlerde kesim yapılamayacaktır. Kurban kesim yerlerinde sağlık kurallarına, hijyenik şartlar ve dini kurallara uyulacak, hayvanların eziyet ve işkence görmeden kesilmesi sağlanacaktır. Kurban kesimi yapılacak özel kombinalarda en az bir muayene veteriner hekimi bulunacak ve kesimlere nezaret edeceklerdir. Kendi imkanlarıyla kurban kesen vatandaşlarımız, kurban atıklarını çöp bidonlarına ve kanalizasyonlara atmayacaklar, poşetlere koyarak çöp toplama araçlarına teslim edeceklerdir. Kurban Hizmetleri Komisyonu Kararı gereği; Komisyonca belirlenen kesim yerleri dışında, uygun olmayan cadde ve sokak gibi yerlerde kesim yapanlar belediye zabıta ekiplerince tespit edilerek, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne bildirilecektir. Tespite konu ilgililer hakkında belediye zabıta ekiplerince tanzim edilecek tutanak ve eklerine istinaden, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce 2872 sayılı Çevre Kanunu'nun 20'inci maddesi gereğince yönetmelikte öngörülen yasaklara ve standartlara aykırı olarak veya önlemleri almadan atıkları toprağa verenlere 42 bin 232 TL, konutlarda atıkları toprağa veren her konut ve bağımsız bölüm için bin 51 TL idari para cezası uygulanacaktır." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kurban Bayramı Hüseyin Arap Çayırbağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title