Haberler

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Kan Davalı Aileleri Barıştırdı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa'da aralarında kan davası bulunan iki aileyi barıştırdı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, bir kişinin ölümüyle Tammah Aşiretine mensup Demir ve Bulut aileleri arasında yaklaşık 7 ay önce çıkan ve iki kişinin ölümüyle sonuçlanan kavganın ardından, tarafları barıştırarak kan davasını sonlandırdı.

Bir restorandaki barış yemeğine Bakan Çelik'le birlikte Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, kanaat önderleri ve her iki aile mensupları katıldı.

Kan davalarının son bulması dileğinde bulundu.

Burada bir konuşma yapan Bakan Çelik, "Şanlıurfamızın çok önemli ve büyük ailelerinden, aşiretlerinden Tamah aşiretinin çok değerli mensupları, hayırlı bir iş için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Öncelikle Cenabı hak hayrımızı kabul etsin. Burada gerek Mahmut Demir kardeşimiz, gerekse Mehmet Çoban kardeşimiz sağımda ve solumda bizlerle beraber oturuyorlar. Bu hayırlı işin gerçekleşmesi konusunda özellikle Mahmut Demir kardeşimizin göstermiş olduğu Ali Cenaplığı burada takdirle, saygıyla, şükranla anıyorum ve Allah kendilerinden razı olsun. Tabiki biliyorum ki Tammmah aşiretinin diğer kolu olan ailenin böyle bir şey olmasını hiç kimse istemez ama Şanlıurfamızda hakikaten benim çok üzüldüğüm bu hadiselerin yaşanması bizi derinden kahrediyor, üzüyor. Hep dua ediyoruz, Cenabı Hakka yalvarıyoruz, son olsun artık bu. Bu güzel barış, bu güzel dostluk, bu güzel hayır. Artık bir daha bu üzücü şeyler yaşanmasın. Biliyorsunuz hepimiz Allah'a iman ediyoruz. Hepimiz aynı kitaba inanıyoruz. Hepimizin peygamberi aynı. Can Allah tarafından ruh üflenir, can alacak olan cenabı Hak'tır. Yeteri kadar insanların mağduriyetlerine şahit oluyoruz. Hiç olmazsa kendi içimizdeki aile gücümüzü, aile bütünlüğümüzü korumaya gayret edelim" dedi.

Aileleri barıştırdı

Aile bireylerini ayağa kaldırıp el sıkıştıran Bakan Çelik, "Aşiretlerimiz çok önemli. Ben burada aşiretlerle tanıştım. O kadar güzel ki bu büyük aile dediğimiz ailenin kıymetini bilsek, yerli yerinde değerlendirirsek inanın ülkemiz için, şehrimiz için çok faydalı. Zaten olay yaşanıyor, aile o kadar önemli ki aile büyükleri sorunu çözebiliyor. Bu büyük ailenin olumsuzluklarla değil, olumlu yönleriyle anılması için el birliği, gönül birliği yapalım. Birbirimizi Allah için sevelim. Birbirimizle Allah için dayanışma içerisinde olalım temennisinde bulunuyorum. Tammah aşireti benim geldiğimde ilk tanıdığım aşiretlerden bir tanesidir. Köylerinize geldik. Değerli kardeşlerimizle dertleştik. Bu gün de böyle bir hayrın oluşmasına vesile oluyoruz" diyerek aile bireylerini yanına çağırıp el sıkıştırıp barıştırdı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Güngör Azim Tuna Faruk Çelik Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title