Haberler

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Muş'ta Açıklaması

"Bizim bütün meselelerimizin anası, Doğu ve Güneydoğu'da yaşayan vatandaşlarımızın en temel, en önemli problemi Kürt sorunu etrafındaki şiddet ve terör"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Bizim bütün meselelerimizin anası, Doğu ve Güneydoğu'da yaşayan vatandaşlarımızın en temel, en önemli problemi Kürt sorunu etrafındaki şiddet ve terör"" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Muş'a gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Muş Valisi Vedat Büyükersoy'u makamında ziyaret etti.

Bakan Eker, Vali Büyükersoy'la bir süre sohbet etti. Kentte yürütülen projeler hakkında brifing veren  Büyükersoy, ziyaret anısına Bakan Eker'e plaket takdim etti.

Valilik ziyaretinin ardından Eker, Muş Belediyesi'ne geçti. Muş Belediye Başkanı Feyat Asya'ya görevinde başarılar dileyen Eker, belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Daha sonra AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Bakan Eker, burada partililere hitap etti.

AK Parti hükumetinden sonra Türkiye'de önemli hizmetler yapıldığını anlatan Eker, "Türkiye bugünlere kolay gelmedi. AK Parti'nin bu değişim dönüşüm programı çok kolay hayata geçmedi. Çünkü değişimin her zaman karşısında olanlar var. tarihin her döneminde değişime karşı duranlar, değişimle mücadele edenler vardır. Statükodan, mevcut çürük, çürümüş yapıdan beslenenler var ve onlar her zaman değişime direniyor" diye konuştu.

Cumhuriyet tarihinde ilk defa halkın cumhurbaşkanını kendisinin seçeceğini vurgulayan Eker, "Bu şekilde ilk Cumhurbaşkanı seçilecek kişi AK Parti'nin kurucu genel başkanı ve lideri Recep Tayyip Erdoğan. Daha demokratik bir Türkiye olacak. Bunun için Recep Tayyip Erdoğan gelecek" dedi.

"Bizim bütün meselelerimizin anası, Doğu ve Güneydoğu'da yaşayan vatandaşlarımızın en temel, en önemli problemi Kürt sorunu etrafındaki şiddet ve terör" diyen Eker, "En büyük problemimiz bu. Olmadığı zaman daha hızlı kalkınırız. Onun için daha demokratik, daha müreffeh daha sivil bir Türkiye ve kuşkusuz çözüm sürecini de başarıyla tamamlamış öncü Türkiye... Bunlar için Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı son derece önemli" ifadesini kullandı.

Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'nu eleştiren Eker, "O partilerin liderleri kendileri siyasi olarak cesaret edemedikleri için eski bir bürokratı getirdiler çatı diye. Sonra 9 tane parti toplandı, tabela partileri. Dediler 'hepimizin çatı adayı, ortak adayı'. Hala bürokratik vesayetten medet uman zihniyetin ürünü" diye konuştu.

Eker, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

"Barışı, huzuru, istikrarı, güveni, kalkınmayı kim en çok arzu ediyor? Kimin ihtiyacı var? Doğu ve Güneydoğu'nun. Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk turda Cmhurbaşkanlığını alması tüm bu taleplerin gerçekleşmesi açısından önemli. Çünkü barışı en yüksek hızla, istikrarı en seri şekilde sürdürecek olan o. Kimse, bu makama Tayyip Erdoğan'dan daha fazla hazır değil."

Eker, 17 ve 25 Aralık'ta tezgahlanan hain planlar, bürokratik darbe teşebbüsler ve Gezi olaylarıyla sahnelenmek istenen sürecin aslında Recep Tayyip Erdoğan'ın çözüm sürecini ve Türkiye'nin ekonomik büyümesini durdurmaya, engellemeye dönük planların birer parçası olduğunu belirterek, "Onun için Türkiye'nin güçlü olması önemli. Öncü role sahip olması son derece önemli" dedi.

Konuşmasının ardından AK Parti Muş İl Başkanı Halis Saltık, Bakan Eker'e lale motifli halı hediye etti. - Muş

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Mehdi Eker Ak Parti Türkiye Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title