Haberler

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Eskişehir'de

Simit tezgahının kapatıldığını öne süren görme engelliyle görüşen Eker, ona yardım sözü verdi Bakan Eker: "Bir vatandaşımızın mağdur edilmemesi, hakkının yenmemesi önemli"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Eskişehir'de bir süre önce simit tezgahının kapatıldığını iddia eden görme engelli Kadir Tabak (65) ile görüşerek, ona yardım sözü verdi.

Tepebaşı Ziraat Odasını ziyaret eden Eker, oda yöneticilerinden faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Daha sonra bir otele gelen Eker, binanın önünde kendisini bekleyen ve bir süre önce simit tezgahının kapatıldığını öne süren Tabak ile görüştü.

Tabak, adaylığı sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklediği ve bir gazetenin dağıtımını yaptığı için CHP'li Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un, simit tezgahını elinden aldığını iddia etti.

Kirada oturduğu evinden ayrıldığını ve kalacak yeri olmadığını belirten Tabak, "90 yaşında annem var. Bir oğlum engelli, bir oğlum da devletin yetiştirme yurdunda kalıyor. Hamamyolu Caddesi'nde simit tezgahım vardı. Belediyenin verdiği kapalı arabada 25 yıldır simit satıyordum. Şimdiki Odunpazarı Belediye Başkanı gelene kadar bana kimse mani olmadı. Yerim yok, evim yok. Bana zulmetti" diye konuştu.

Eker, gözyaşlarına hakim olamayan Tabak'ı teselli etti.

Onun mağdur edilmesinin yanlış olduğunu dile getiren Eker, "Bir vatandaşımızın mağdur edilmemesi, hakkının yenmemesi önemli. Biz ilgilenelim. Mağduriyetinin giderilmesi için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Sana bir şekilde yer temin edilmesi veya tezgahının bir başka yerde gerekirse açılması, bir iş yapılmasıyla ilgili ne gerekirse elimizden yaparız" ifadesini kullandı. - Eskişehir

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Mehdi Eker Odunpazarı Eskişehir Tepebaşı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title