Haberler

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Diyarbakır'da

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker,  "(Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ) Siyasi kariyerini, bütün siyasi hayatını doğrudan ortaya koymak suretiyle zor olanı seçti. Barıştan, kardeşlikten yana tavır koydu. Onun için hedef haline geldi" dedi.

Bakan Eker, beraberindeki AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Oya Eronat, Cuma İçten, Mine Lök Beyaz ve Mehmet Süleyman Hamzaoğulları ile partisinin il teşkilatında düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.

Eker, burada yaptığı konuşmasında, kutlu bir ayın sonuna hayırlı bir şekilde vardıklarını ifade ederek, tüm partililer ve vatandaşların bayramını kutladı.

Türkiye'nin 10 Ağustos'ta sandık başına gideceğini hatırlatan Eker, bu seçimin, sadece halkın cumhurbaşkanını doğrudan seçmekten ibaret olmadığını belirterek, "Bu sadece bir cumhurbaşkanlığı seçimi değil. Bu seçim, bizim için, Türkiye için çözümün, barışın ve kalkınmanın seçimi demektir. Daha çok demokrasi, daha sivil bir rejim, milli iradenin üstün olduğu, üstün kabul edildiği yeni Türkiye demektir" dedi.

Yeni Türkiye'nin daha demokratik, sivil, müreffeh bir Türkiye olacağını kaydeden Eker, şöyle konuştu:

"Yeni Türkiye demokratikleşme ve sivilleşmeyle, Kürt sorununun barış içerisinde çözüme kavuştuğu bir Türkiye olacak. Bunun mimarı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Siyasi kariyerini, bütün siyasi hayatını, doğrudan ortaya koymak suretiyle zor olanı seçti. Barıştan, kardeşlikten yana tavır koydu. Onun için hedef haline geldi."

"Onun rakipleri, diğer siyasi parti liderleri CHP, MHP ve 9 tane toplamı yüzde 1'i bulmayan tabela partisinin hiçbirisi, kendi genel başkanları aday olarak ortaya çıkma cesaretini bulmadılar. Bürokratik vesayetin adeta o zihniyetin bir şekilde devam etmesini sağlayacak şekilde bir adayla ortaya çıktılar. Onlar biliyorlar ki millet onlardan yana değil. 'Acaba biz Recep Tayyip Erdoğan'ın oylarını biraz düşürebilir miyiz?' bütün dertleri bu" diyen Eker, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şimdi herkesten daha fazla demokrasinin ne demek olduğunu, herkesten daha fazla barış özlemi olan Diyarbakır, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ve Türkiye'de yaşayan Kürt vatandaşlarımız Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığına 10 Ağustos'da sahip çıkmak durumunda. Çünkü barışı, huzuru en çok biz özledik. Huzurun ve barışın teminatı bu projenin kesintisiz bir şekilde devam etmesi Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 Ağustos'ta doğrudan ilk turda seçilmesiyle alakalı. Hiç bir aday onun kadar cumhurbaşkanlığına hazır değildir. Arkasında 11.5 yıllık şanlı, şerefli bir hizmet dönemi var. Kalkınma, ekonomi, alt yapı, ulaşım, enerji, tarım ve sağlık ile ilgili bütün alanlarda hazır. Oturduğu andan itibaren daha çok yetkiyle çözüm sürecini de nihayete erdirmenin gayreti içerisinde olacak. Diyarbakır 10 Ağustos'ta inşallah üzerine düşeni yapacak ve barışa, çözüme, kardeşliğe, kalkınmaya sahip çıkacak. Onun mimarı Recep Tayyip Erdoğan'ı Allah'ın izniyle ilk turda seçeceğiz."

Eker, konuşmasının ardından partililerle tokalaştı. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Mehmet Mehdi Eker Diyarbakır Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title