Haberler

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Antalya'da Açıklaması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye'de siyasi istikrar sağlandığı zaman ekonomik istikrarın da beraberinde geldiğini, siyasi istikrar olmadığı zaman ekonomide kaoslar yaşandığını söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye'de siyasi istikrar sağlandığı zaman ekonomik istikrarın da beraberinde geldiğini, siyasi istikrar olmadığı zaman ekonomide kaoslar yaşandığını söyledi.

Eker, Antalya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Kaleiçi'nde gerçekleştirilen "Çiçek Açan Şehirler Projesi"nin tanıtım toplantısında, Antalya'nın tarihin, tarımın, turizmin çok önemli merkezi olduğunu belirtti.

Antalya'ya son 12 yılda AK Parti hükümetleri tarafından önemli yatırımlar yapıldığına işaret eden Eker, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in önceki belediye başkanlığı döneminde kente ciddi kazanımlar sağladığını ifade etti.

Türkiye'nin ilk EXPO'sunun Antalya'da gerçekleştirileceğine değinen Eker, EXPO ile tabiatın, endemik türlerin, bölge zenginliklerinin ön plana çıkarılacağını anlattı.

Bakan Eker, botanik EXPO'sunun "Çiçek ve çocuk" teması ile tabiatı, saflığı ve temizliği sembolize ettiğini kaydetti.

"Siyasi istikrar ekonomik istikrarı getirdi"

Türkiye'de son 12 yılda siyasi istikrarın sağlandığını, bu sayede kalkınmanın gerçekleştiğini vurgulayan Bakan Eker, bunun devam edebilmesi için istikrarın önemine işaret etti. Bakan Eker, şöyle konuştu:

"Türkiye ne zaman istikrar içerisinde oldu, siyasi istikrar ekonomik istikrarı getirdi. Türkiye ne zaman siyasi istikrarla yönetildi, ekonomik istikrar beraberinde geldi, kalkınma o zaman oldu. Türkiye ne zaman bu istikrarını kaybetti, beraberinde ekonomik kaoslar geldi. Onun için Türkiye'nin kaybedecek zamanı yok. Çünkü gerçekten çok zaman kaybetti, sanayi devrimini ıskaladı, arkasından bir sürü süreç kaybetti. O sanayi devrimini ıskaladığımız için teknolojiyi elde edemediğimiz için teknolojide gelişmeyi sağlayamadığımız için silah üstünlüğümüzü kaybettik, onun için bir imparatorluk paramparça oldu. Hala Anadolu coğrafyası üzerinde, Ortadoğu üzerinde emelleri olanlar var, projeleri devam ediyor."

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de, Çiçek Açan Şehirler Projesi'nin Antalya'nın ilgisini çekecek önemli bir çalışma olduğunu söyledi. Hızlı bir tempoyla çalışmaları yürüttüklerini, projeleri hayata geçirdiklerini anlatan Türel, "Çalışmalarımız tempo kazandıkça ben üzülmeye başladım, çünkü geriye baktığımda daha önce Antalya'nın bir 5 yıl kaybettiğini görüyordum ancak kaybın ne kadar büyük olduğunu her geçen gün daha iyi görüyorum ve maalesef içim yanıyor" diye konuştu.

Geçen 5 yılda Antalya'ya hiçbir şey yapılmadığını savunan Türel, "Antalya 5 yıl kaybediyorken bazılarımız kaybeden yıllara ilgi göstermemiş, sivil toplum örgütlerimiz denetleme ve eleştirme görevini yeteri kadar yapamamış, basınımız ilgi göstermemiş" dedi.

Türel, Yavuz Özcan Parkı ve İl Özel İdaresi'nin eski binasını kaplayan yerdeki park projesi ve Kadın Yarı'na şelale için dökülen betonu eleştirenlere de tepki gösterdi. Bazı meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları tarafından yapılan eleştirilerin yersiz olduğunu belirten Türel, "Siyaset Antalya'dan daha mı kıymetli, siyasi taraftarlık daha mı kıymetli, bu nasıl vatanseverlik, nasıl Antalya sevdalılığıdır. Sussan olmuyor, susmasan olmuyor" ifadelerini kullandı.

Tanıtım toplantısına, Antalya Valisi Muammer Türker de katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Mehdi Eker Menderes Türel Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

CUMARTESİ- PAZAR KAFELERE GİTMEYİN! Sosyal medyada başlatılan boykot ne? Kafeler neden boykot edilecek? Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title