Haberler

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Açıklaması

(İsrail) Oradaki masum insanların, şehitlerin katledilmiş cesetlerinin alınmasına bile fırsat vermiyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, İsrail'in Gazze'deki masum insanların, şehitlerin katledilmiş cesetlerinin alınmasına bile fırsat vermediğini belirterek, "Maalesef insanlık bu zulme seyirci. Sadece endişelerini, üzüntülerini dile getirmekle kalıyorlar. Halbuki birçok sahada, konuda çok daha az kayıpla yaşanan başka olaylarda bu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi daimi üyeleri, İsrail'in bu zalimce tutumuna seyirci kalma uğruna seslerini çıkarmıyorlar" dedi.

Kars'ın Arpaçay ilçesi belediye başkanı Erçetin Altay'ı makamında ziyaret eden Eker, Altay'dan ilçedeki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Eker, burada yaptığı konuşmada, ramazan ayında Filistin halkının zulüm yaşadığını belirterek, bunun kabul edilebilir olmadığını söyledi.

Bu saldırıların İsrail'in yönetiminin ne kadar zalim, hunhar ve vahşice kararlar aldığının göstergesi olduğunu ifade eden Eker,

" (İsrail) Oradaki masum insanların, şehitlerin katledilmiş cesetlerinin alınmasına bile fırsat vermiyor. Maalesef insanlık bu zulme seyirci. Sadece endişelerini, üzüntülerini dile getirmekle kalıyorlar. Halbuki birçok sahada, konuda çok daha az kayıpla yaşanan başka olaylarda bu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi daimi üyeleri, İsrail'in  bu zalimce tutumuna seyirci kalma uğruna seslerini çıkarmıyorlar" diye konuştu.

Eker, sadece Türkiye'nin sesini çıkardığının altını çizerek, şunları kaydetti:

"Biz zalime karşı mazlumun, haksıza karşı haklının yanındayız. Böyle olmaya devam edeceğiz. Hükümet, devlet ve millet olarak haykıracağız. Elimizle engelleyebildiğimizi elimizle, elimizle engelleyemediğimizi dilimizle, dilimizle engelleyemediğimizi hiç değilse haykırarak, zalime 'sen zalimsin, zalimlik yapma' demeye devam edeceğiz. Başbakanımız, Dışişleri Bakanımız ve Cumhurbaşkanımız, uluslararası toplumu harekete geçirmenin çabası içindeler. İslam alemini, devletlerini ve Avrupa kamuoyunu, ABD'yi, Birleşmiş Milletler camiasını harekete geçirmeye, onlar üzerinden bu sürece bir şekilde müdahale edilmesini gerektiğini, bu zulme ve vahşete 'dur' diyecek bir mekanizmanın gelişmesi için çaba sarf ediyoruz."

İsrail'in yaptığı bu zulmü şiddetle lanetlediklerini kaydetti. - Kars

Kaynak: AA / Yerel

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Mehmet Mehdi Eker İsrail Kars Yerel Haberler

title