Haberler

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Açıklaması

"Türkiye'nin hayvancılığı gelişiyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye'de hayvancılığın geliştiğini belirterek, "420 bin ton kırmızı et üretimini 1 milyon tona çıkardık. 8 milyon ton süt üretimini 18 milyon tona yükselttik. Küçükbaş hayvan varlığı 31 milyondan 39 milyona çıktı. Bunlar hep destekle oldu. Bunlar hep uyguladığımız stratejik gelişmelerle oldu" dedi.

Eker, Çan ilçesinde, bir şirkete ait et entegre tesisinin açılış töreninde, hijyenik, çevreye duyarlı, biyolojik arıtmaya sahip bu binada tam kapasiteyle çalışılması halinde günde 150 büyükbaş, 300 küçükbaş hayvan kesimi yapılabileceğini bildirdi.

Türkiye'de eskiden küçükbaş hayvan yetiştiriciliğine destek verilmesi bir yana keçileri düşman eden bir zihniyet bulunduğuna dikkati çeken Eker, ülkenin doğal kaynakları, hayvan ve tarımsal varlığını korumak, kalkınmada bu kaynaklardan daha çok yararlanmak için tüm güçleriyle çalıştıklarını söyledi.

Tarım ve hayvancılıkta Türkiye'nin son 10 yılda dünyanın sayılı güçleri arasına girdiğini dile getiren Eker, "420 bin ton kırmızı et üretimini 1 milyon tona çıkardık. 8 milyon ton süt üretimini 18 milyon tona yükselttik. Küçükbaş hayvan varlığı 31 milyondan 39 milyona çıktı. Bunlar hep destekle oldu. Bunlar hep uyguladığımız stratejik gelişmelerle oldu" değerlendirmesinde bulundu.

Çanakkale'de, tarım ve hayvancılık bakımından güzel bir potansiyel bulunduğuna işaret eden Eker, bunun daha fazla değerlendirilmesi için çaba gösterdiklerini belirtti.

Eker, Çanakkale'nin tarımsal hasılasını 850 milyon liradan 3,4 milyar liraya çıkardıklarını aktararak, "Potansiyelimizin her gün biraz daha fazlasını kullanıyoruz, kullanmaya devam edeceğiz. Türkiye geçen yıl tarihinde ilk defa rekor kırıp 1,5 milyar dolar hayvansal ürün ihracatı gerçekleştirdi. Geçen sene toplam tarım ihracatımız yaklaşık 18 milyar dolar. İthalatımızdan fazla ihracat yapıyoruz. Türkiye, aldığından çok daha fazlasını dünyaya satıyor. İnşallah bu şekilde de devam edecek" diye konuştu.

Çan Müftüsü Ali Osman Bayrak tarafından dua ettirilmesinin ardından kurdeleyi keserek tesisi hizmete açan Eker, beraberindekilerle binanın bölümlerini gezdi.

Törene, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, Çan Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Hakan Fırat, Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Akkuş ile vatandaşlar katıldı.

Biga'da "Tarım Sektörü Ortak Akıl Toplantısı"

Eker, Biga ilçesinde, Vergi Dairesi'nde düzenlenen "Tarım Sektörü Ortak Akıl Toplantısı"nın ilk bölümünde yaptığı konuşmada, bu tür oturumları Anadolu'daki bazı kentlerde gerçekleştirdiklerini söyledi.

Söz konusu toplantılarda, bölgelerin tarım, hayvancılık, su ürünleri, gıda, balıkçılık, kırsal kalkınma gibi konularını ele aldıklarını anlatan Eker, "Ankara'yı Çanakkale'ye getirdik. Toplantı sonuçlarını, toplantıya katılanlara bildireceğiz. Bire bir bilgilendirmeyle ufuk açıcı bir tartışmanın aynı zamanda toplantısını yapmış oluyoruz" ifadesini kullandı.

Basına kapalı ikinci bölümle devam eden toplantıda, Vali Çınar, Milletvekili Kaşdemir, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Akkuş'un yanı sıra Biga Kaymakamı Fatih Genel, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Ceylan, Ziraat Odası Başkanı Beytullah Elmacı ile sektör temsilcileri hazır bulundu. - Çanakkale

Kaynak: AA / Ekonomi

Mehmet Mehdi Eker Çanakkale Türkiye Biga Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

23 Nisan'da Hastane ve Eczaneler Çalışıyor mu? Sağlık Hizmetleri Durumu Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title