Haberler

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, Bursa'da

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "İslam alemine baktığımız zaman maalesef İslam coğrafyasında matemin olduğunu görüyoruz, huzur ve sükundan eser yok maalesef, matemlerle karşı karşıyayız.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "İslam alemine baktığımız zaman maalesef İslam coğrafyasında matemin olduğunu görüyoruz, huzur ve sükundan eser yok maalesef, matemlerle karşı karşıyayız. Bu tablo artık öyle bir noktaya vardı ki kardeşler arasındaki huzursuzluk, abluka ve çok daha vahim gelişmelere gebe noktasına gelmiş bulunuyor." dedi.

Çelik, Ramazan Bayramı namazını Yıldırım ilçesine bağlı Vatan Mahallesi'ndeki Doğu Camisi'nde kıldı.

Namazın ardından cemaatle bayramlaşan Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, bayramların birliğin ve beraberliğin zirve yaptığı günler olduğunu söyledi.

Ramazan ve Kurban bayramlarının, Müslümanların bayramı olduğunu vurgulayan Çelik, "Ama İslam alemine baktığımız zaman maalesef İslam coğrafyasında matemin olduğunu görüyoruz, huzur ve sükundan eser yok maalesef, matemlerle karşı karşıyayız. Bu tablo artık öyle bir noktaya vardı ki kardeşler arasındaki huzursuzluk, abluka ve çok daha vahim gelişmelere gebe noktasına gelmiş bulunuyor." diye konuştu.

İslam aleminin bilime, sanata, geleceğe, mağdur ve mazlumlara dönük yatırımlardan uzak olduğuna dikkati çeken Çelik, şöyle devam etti:

"İslam alemi ne yazık ki silaha, yata, kata ve ata yatırımlar gerçekleştiriyor. Bu, İslam alemi açısından son derece üzüntü verici bir tablodur yani işe kendisinden başlaması gerekiyor İslam aleminin. Bu yönüyle baktığımız zaman birliğin, beraberliğin, mazlumların hukukunun korunması konusunda Türkiye'nin dışında da bir gayret içinde olan bir ülkenin olmadığını ne yazık ki ibretle görüyoruz."

"Uzağı göreceksek tuzakları mutlaka keşfetmemiz gerekiyor"

"Emperyalistlerin amaçları var, 100 yıl önce bir elbisenin kumaşını keser gibi İslam coğrafyasını masa başında biçtiler. Şimdi ona çeşitli şekiller verme çabası içindeler." diyen Çelik, bundan dolayı İslam aleminin, Müslümanların bu önemli günde oturup düşünmeleri gerektiğine işaret etti.

Çelik, sözlerini şöyle tamamladı:

"Eğer uzağı göreceksek tuzakları mutlaka keşfetmemiz gerekiyor. Tuzakların nerede olduğunu görmemiz gerekiyor, bunu özellikle belirtmek istiyorum. Tuzaklar çok açık, geçmişte ülkeyi bölüp parçalayanlar, kumaş gibi biçenler bugün de fason bazı tabelalar asmak için bölgede gayret içindeler. İslam aleminin bayramı da vesile kılarak kardeşliği güçlendirecek, pekiştirecek ve bu fason tabelalara müsaade etmeyecek bir duruşu, bakışı, anlayışı kökleştirmesi ve gerçekleştirmesi gerekiyor.

Gelecek bayramların huzur ve kardeşliğe vesile olması ve o ortamlarda gerçekleşmesini temenni ediyorum. Bursa'daki, ülkedeki ve tüm İslam alemindeki vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Ramazan Bayramı Faruk Çelik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: 18 Nisan Perşembe Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 18 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 18 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 18 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İZMİR'DE YANGIN MI ÇIKTI? İzmir'de ne oldu? İzmir'de nerede yangın çıktı? Resmi Gazete bugün (18 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title