Haberler

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik Açıklaması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Umuyorum ki 15 Temmuz sonrasında milletimizin bu kararlı duruşu neticesinde, bugünden alınacak olan önlemlerle de artık Türkiye'de öteden beri birilerinin, şer odaklarının dört gözle beklediği o dönemleri kapatmış olacağız." dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Umuyorum ki 15 Temmuz sonrasında milletimizin bu kararlı duruşu neticesinde, bugünden alınacak olan önlemlerle de artık Türkiye'de öteden beri birilerinin, şer odaklarının dört gözle beklediği o dönemleri kapatmış olacağız." dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Erzurum'a gelen Çelik, Valiliği ziyaret ederek, Vali Seyfettin Azizoğlu'ndan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Burada gazetecilere açıklamada bulunan Çelik, Erzurum'un tarih boyunca gurur duyulacak önemli anlara imza attığını söyledi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki menfur saldırısında kentteki yöneticilerin vatandaşlarla üzerine düşeni yaptığını ifade eden Çelik, şöyle konuştu:

"Bugün İstanbul'da bütün siyasi partilerin de katılımıyla Cumhurbaşkanımızın önderliğinde dev bir demokrasi mitingi gerçekleşiyor. 15 Temmuz'daki menfur saldırıyı bir anlamda telin edecek, demokrasiye güç katacak bütün halkımızın katılımıyla 80 ilimizde de büyük etkinlikler, mitingler düzenleniyor. 15 Temmuz günü Ankara'da olduğumuz için olayı çok daha yakinen görme imkanını bulduk. Türk Silahlı Kuvvetleri gibi peygamber ocağı dediğimiz bu aziz kuruluşumuza, ordumuza sızmış, sinmiş bu çetelerin kalkışması neticesinde yaşanan o acı tablolar, şehitler ve gaziler gerçekten yüreğimizi burktu. Umuyorum ki 15 Temmuz sonrasında milletimizin bu kararlı duruşu neticesinde bugünden alınacak olan önlemlerle de artık Türkiye'de öteden beri birilerinin, şer odaklarının dört gözle beklediği o dönemleri kapatmış olacağız."

"Milletimiz bilinçli ve şuurlu şekilde olaya vaziyet etmiş durumda"

Çelik, dünyadaki şer güçlerin Türkiye'nin ilerleyememesi için ellerinden geleni yaptığını belirterek, ülkenin kalkınması için devlet ve milletin birlikte yoğunlaşacağını dile getirdi.

Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünya kalkınırken, aya giderken Türkiye'nin halen modası, devri geçmiş, dönemleri tamamlanmış hususlarla meşgul edilmesi gerçekten çok anlamlıdır. Bu ülke kalkınmasın, gelişmesin ve bu ülke dünyada kendisinden söz edilen ülke olmasın diye dış odakların, şer güçlerin içerideki maşalarıyla gerçekleştirdiği hususlardır. İnşallah milletimiz bilinçli ve şuurlu bir şekilde olaya vaziyet etmiş durumda, olayların nereden nasıl planlandığının ve 79 milyona ne gibi planların, hilelerin kurulduğunun bilincinde. Bundan sonra da buna devlet ve millet olarak geçit vermeyeceğiz. Şehitlerimize, gazilerimize ve burada bir kaosun oluşmasını isteyenlere karşı sağlam, dimdik duran ordumuza, polisimize, bütün mülki amirlere, siyasetçilere ve halkımıza teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Faruk Çelik İstanbul Erzurum Türkiye Politika Güncel Haberler

title