Haberler

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik Açıklaması

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Başka ülkelerin senatörlerinin seçimlerini siz finanse edeceksiniz, başka ülkelerin seçimlerine siyasi partilerine destek vereceksiniz, Türkiye'ye ihanet yaparken size sahip çıksınlar diye. İhaneti yaptılar mı? 15 Temmuz'da yaptılar, kim sahip çıkıyor şimdi izleyin." dedi.

Çelik, Artvin'deki Valilik Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'dan itibaren tüm Türkiye'nin ayakta olduğunu söyledi.

Artvin ve ilçelerinin de ayakta olduğunu ifade eden Çelik, " Hopa'sıyla, Arhavi'siyle, Borçkas'ıyla, Murgul'uyla Kemalpaşa'sıyla Şavşat'ıyla, Ardanuç'uyla, Yusufeli'siyle bütün Artvin olarak ayakta. Onun için sizlere çok teşekkür ediyorum. Bu akşam Artvin'e gelmemeyi büyük bir eksiklik olarak görürdüm." diye konuştu.

"Sizler ne güzel insanlarsanız sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır." diyen Çelik, şöyle devam etti:

"Çünkü sizler gövdelerini yalnız taşın altına değil tankın altına koyan bir milletsiniz. Bunu gördük mü? 15 Temmuz akşamı gördük. Gövdesini taşın altına koymayı bilirdik biz ama bu millet öyle bir millet ki gövdesini tankın altına koydu. Bu milletin uçağını uçurdular, bu milletin aleyhine uçurdular milletin kanını akıtmak için uçurdular. Tanklarını hareket ettirdiler toplarını patlattılar ama bu millet öyle bir millet ki minarelerden sela sesleriyle, uçak seslerini, top seslerini bastıran bir millet."

- "15 Temmuz akşamı gibi bir ihanetle bu millet hiç karşılaşmadı"

Her yerde aynı coşku olduğuna işaret eden Çelik, "Meydanlar ayakta ay yıldızlı bayraklar… Böyle bir heyecan var, böyle bir dik duruş var. ve her yerde milli duruş var. Millet kendi değerleri için ayağa kalkmış durumda. Ne oldu peki? Ne oldu ki millet bütün meydanlarda ve bütün sabahlara kadar milletimiz ayakta? " şeklinde konuştu.

15 Temmuz akşamında hainlerin ortaya çıktığını dile getiren Çelik, "15 Temmuz akşamı gibi bir ihanetle bu millet hiç karşılaşmadı. Rüyada bile olması düşünülmeyen bir tabloyla karşı karşıya kaldık. Bizi böyle bir tabloyla karşı karşıya bıraktılar, onun için ben bir çok meydanda söyledim, 15 Temmuz akşamı Türkiye Büyük Millet Meclisini vuranlar, 15 Temmuz akşamı Genelkurmay Başkanlığını vuranlar, 15 Temmuz akşamı Özel Hareket Dairesini vuranlar, 15 Temmuz akşamı Ankara Emniyet Müdürlüğünü vuranlar, 15 Temmuz akşamı 237 kardeşimizi şehit edenler insan olabilir mi?" dedi.

"Bunlar hayvandan çok çok aşağı mahluklar"

Bakan Çelik sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunlar Türk olabilir mi bu milletin evladı olabilir mi bunlar Müslüman olabilir mi? Kimse hayvanlara haksızlık yapmasın, bunlar birileri diyebilir ki hayvan olabilir, bunların hayvan olması demek hayvanlara en büyük hakarettir açıkça söylüyorum. Onun için bunlar hayvandan çok çok aşağı mahluklar. Utanmadan sıkılmadan bu milletin değer yargılarını bu milletin en ana kurumlarını vurmaktan çekinmediler."

"Öyle bir terör örgütüyle karşı karşıyayız ki sayın Cumhurbaşkanımız aylardır bunu söylüyor, bu terör örgütü şunu bilmenizi istiyorum çok yüzlü bir terör örgütü tek yüzlü bir terör örgütü değil" diyen Çelik, "Siz şimdi bir çok terör örgütünü tanıyorsunuz PKK diyorsunuz biliyoruz nasıl terör örgütü olduğunu, DAİŞ diyorsunuz biliyorsunuz nasıl bir terör örgütü olduğunu ama bu terör örgütü çok yüzlü bir terör örgütü. Nedir çok yüzlü bir şunu açıkça ifade edeyim, ibadetle milleti kandıran bir terör örgütü. Onunla milleti kandırıyor zavallı inançlı temiz insanları yıllardır kandırdı." şeklinde konuştu.

Çelik, bu terör örgütünün ticari boyutuyla insanları sömürdüğüne dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bunu da milletimiz çok iyi biliyor ki son bir kaç senedir yaşanan olaylardan dolayı bir ihanet boyutu var diyorduk. İnanmayanlar vardı ama 15 Temmuz akşamı herkes gördü ki ibadet yönüyle kandıran, ticaret yönüyle sömüren ve 15 Temmuz akşamı da ihanet yoluyla milleti arkadan hançerleyen bir terör örgütüyle karşı karşıyayız. Böyle bir örgütün 15 Temmuz bütün yönleriyle karşımıza çıkardığını hiçbir kardeşimiz unutmasın. Şimdi soruyorum onu halen safça bu olup bitenleri görmeden, halen düşünmeden bir kişi kalmışsa ona soruyor diyorum ki 'ibadetle ihanet yan yana olur mu?' Herkesin telefonunu dinleyeceksin, herkesi fişleyeceksin ama Allah'ı dinlemeyeceksin böyle bir ibadet olur mu? Allah'ın ne dediğine bak 'bir kişiyi öldürürseniz bütün insanlığı öldürürsünüz diyor.' Sen nasıl Müslümansın?

İkinci yönüne bakınız, ticaret boyutuna bakınız, ticaret erbabına sesleniyorum bu kadar paralar, bu kadar himmetler toplandı toplandı nereye gitti bu paralar. Bir sorsun, herkes kendisine sorsun bu paraların nereye gittiği şimdi tek tek ortaya çıkıyor görüyorsunuz. Başka ülkelerin senatörlerinin seçimlerini siz finanse edeceksiniz, başka ülkelerin seçimlerine siyasi partilerine destek vereceksiniz, Türkiye'ye ihanet yaparken size sahip çıksınlar diye. İhaneti yaptılar mı? 15 Temmuz'da yaptılar kim sahip çıkıyor şimdi izleyin."

- "Utanmadan, sıkılmadan ben Batı'nın hizmetindeyim diyor"

Faruk Çelik, Türkiye'deki darbe girişimini demokratik ülkelerin çıkıp mertçe, erkekçe, adamca 'bu bir darbedir lanetliyoruz' diyemediklerini vurgulayarak, "Niye? senden toplanan himmet paraları acaba kime gitti. Bu milletten toplanan o paralar kimlerin cebine peşkeş çekildi. Kendilerinin geleceği garanti altına alınsın diye. Onun için bu ticaret açısından da baktığınız zaman enteresan tablolarla karşı karşıya kalıyorsunuz. Şimdi utanmadan çıkıyor Pensilvanya'dan diyor ki ben diyor Batı'nın emrindeyim. Ulan be uşak adam sen bunu yıllar önce söyleseydin bu millet sana bir kuruş verir miydi, 15 Temmuz'dan önce söyleseydin bu millet senin yüzüne bakar mıydı? Milleti aldata aldata, salyalarından yaşlarını karıştıra, karıştıra bu milletin içine nifak sokmaya çalıştın ve sonunda tabloyu net bir şekilde gördük. Utanmadan, sıkılmadan ben Batı'nın hizmetindeyim diyor. Şimdi diyor bunu gerçek kimliğini açıklıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Dünyanın bir lider gördüğünü, bir millet gördüğünü, bir Cumhurbaşkanı gördüğünü aktaran Çelik, "Bunu beklemiyorlardı, zannediyorlar ki millet evden çıkmaz, liderleri kaçar gider mi zannettiler bilemiyorum. Yüreğimizi, ciğerimizi bunlar bu kadar tanıyorlar." şeklinde konuştu.

"Haritaları değiştirmek istiyorlar"

Çelik, 15 Temmuz gecesi milletin gösterdiği davranışın önemine işaret eden Çelik, "Şimdi eğer böyle bir lider olmasaydı eğer milletimiz bu basiretli davranışı ortaya koymamış olsaydı bir an için düşünmenizi bile istemem ama ne olacaktı, size açık söylüyorum komşu devletlerde olanı Türkiye'de yapacaklardı. Haritaları değiştirmek istiyorlar, haritaları yeniden şekillendirmek istiyorlar, çizgileri yeniden çizmek istiyorlar." ifadelerini kullandı.

O haritaları çizmek isteyenlerin amacının Türkiye'nin istikrarsızlaşması olduğunun altını çizen Çelik, şöyle konuştu:

"15 Temmuz akşamı siz liderimizin öncülüğünde millet olarak dur dememiş olsaydınız Türkiye kaosa, büyük iç çatışmalara sürüklenecek, ondan sonra da emperyalist güçler, aylar yıllar sonra, milyonlar canını kaybettikten sonra emperyalistler masaya oturacaklardı. Avrupa'nın bilmem neresinde, diyecekler ki 'şurasını şuraya verelim, buraya buna yapalım, bunu bu şekilde taksim edelim' diye plan yapacaklardı. İşte bu millet gördünüz buna fırsat vermediniz."

Bakan Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu akşam demokrasi nöbetleriyle ilgili açıklamayı yaptığını dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Herhalde izlediniz, bu demokrasi 7 Ağustos'ta bitiyor. Ama nasıl bitecek biliyorsunuz Türkiye'nin en büyük miting alanı neresi, İstanbul Yenikapı, Yenikapı'da herhalde artık 5 milyon kişiyi, denizi de doldururlar tahmin ediyorum, büyük bir demokrasi şöleniyle büyük bir tokat atarak şer güçlere, bu ülkenin geleceğiyle oynayanları Yenikapı'dan bir tokat atarak Allah'ın izniyle yeniden bir şekilde Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle kesilen sakalımız daha da gür çıkacak ve bu milletin sesi yer yüzünde inlemeye devam edecek."

Kaynak: AA / Politika

Faruk Çelik Türkiye Artvin Hopa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
title