Haberler

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Arzu Açıklaması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, "1 Kasım seçimleri önümüzdeki 100 yılın şekilleneceği bir seçim olacaktır.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, "1 Kasım seçimleri önümüzdeki 100 yılın şekilleneceği bir seçim olacaktır. Ortadoğu'nun yeniden şekillendirilmesinde güçlü bir iktidarla biz yerimizi alırsak inşallah önümüzdeki 100 yılda da bu topraklardan kan, barut ve gözyaşı silinecek ve bu topraklar eskiden olduğu gibi yine huzurun, barışın ve kardeşliğin yaşandığı topraklar olacak" dedi.

Bakan Arzu, Vali Hüseyin Aksoy ile Çınar ilçesi Kazıktepe köyünde düzenlenen Kıralkızı- Dicle Cazibe Sulaması 2. Kısım Şebeke İnşaatı Temel Atma Töreni'ne katıldı. Arzu, burada yaptığı konuşmada, atılacak temelle bereketli mezopotamya topraklarını suyla buluşturup Türkiye'nin tarımına ve ekonomisine büyük katkı sağlanacağını söyledi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yaptığı sırada Güneydoğu Anadolu Projesi'nin (GAP) tamamlanması için kentteki iş dünyasıyla birçok heyet kurduklarını ve defalarca Ankara'ya gidip görüşmeler yaptıklarını anlatan Arzu, "her yıl ayrılan ödeneklerle projenin 50 yıl gibi uzun bir sürede ancak tamamlanabilir" gibi bir karamsarlığa kapıldıklarını ifade etti.

Arzu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2008'de GAP için oluşturduğu özel fon sayesinde ödenek problemi olmadan çalışmaların yürüdüğünü belirterek, "Eğer engellemeler olmasaydı bu projeler şimdi çoktan bitmişti" diye konuştu.

Bazı güçler tarafından baraj şantiyelerinin sabote edilerek durdurulduğunu anımsatan Arzu, "Bu yatırımlar bir miktar geciktiyse hükümetimizden dolayı değil, bu yatırımların bu bölgeye gelmesini, bölge insanının refah seviyesinin yükselmesini, üretiminin artmasını istemeyen bazı güçlerin çabalarıyla gecikti. Bütün bunlara inat biz, ısrarla ve inatla bu yatırımları sürdüreceğiz" ifadesini kullandı.

"Türkiye kaldığı yerden devam edecek"

Arzu, hükümetleri döneminde ekonomik yatırımların yanında Türkiye'de demokrasi alanında da gelişim gösterdiğini belirterek, sivil inisiyatifin gelişmesi, vatandaşlarımızın istedikleri gibi yaşayabilmesi, inancını istediği gibi yaşaması ve istediği gibi dili kullanması alanlarında da çok ciddi çalışmaların yapıldığını aktardı.

"Önümüzdeki dönemde de inşallah 1 Kasım'da yakalayacağımız istikrar ile Türkiye kaldığı yerden devam edecek. Aynı zamanda Türkiye'nin istikrarı, Ortadoğu istikrarına da sebep olacak" diyen Arzu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ortadoğu'nun yeniden şekillendirilmesinde bilgimiz, inisiyatifimiz dışında bir şeyin olmayacağına hep beraber karar vereceğiz. Komşularımızla birlik beraberlik, dayanışma, huzur, içerisinde yeni güzel günlere yürüyeceğiz. Bunun yolu önümüzdeki 1 Kasım seçimlerinde huzura ve istikrara oy vermekten, sandığa gitmekten ve oyumuzu özgürce kullanmaktan geçiyor. 1 Kasım seçimleri önümüzdeki 100 yılın şekilleneceği bir seçim olacaktır. Ortadoğu'nun yeniden şekillendirilmesinde güçlü bir iktidarla biz yerimizi alırsak inşallah önümüzdeki 100 yılda da bu topraklardan kan, barut ve gözyaşı silinecek ve bu topraklar eskiden olduğu gibi yine huzurun, barışın ve kardeşliğin yaşandığı topraklar olacak."

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ve DSİ 10. Bölge Müdürü Yunus Algın da birer konuşma yaptı.

Yılda 5 milyon yolcu taşınacak

Bakan Arzu, daha sonra beraberindekilerle, yapımı devam eden yeni Diyarbakır Havalimanı'nda incelemelerde bulundu.

Burada çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Arzu, Diyarbakır Havalimanı'nın daha önce yılda 200 bin yolcu kapasitesi olduğunu, yapılan yatırımlarla geçen yıl 1 milyon 800 bin yolcuya çıktığını belirtti.

Arzu, şunları kaydetti:

"Bu terminal binasında yılda 5 milyon yolcu taşıma kapasiteli olacak. Terminal binasının tamamlandığında uluslararası hava trafiğine de açık olacak. Diyarbakır halkı yatırımların en iyisine layik. Bu yatırımlar istikrarın eseri. İki yılda böyle ciddi bir yatırım yapılıyorsa bu ülkede siyasi ve ekonomik istikrarın olmasından kaynaklanıyor. Ülkemizde, bölgemizde huzur olursa Diyarbakır bölgenin önemli kültür ve turizm merkezi yolcu trafiği daha da artacak" şeklinde konuştu.

Diyarbakır'a "atla terapi" merkezi

Bakan Arzu, Türkiye Jokey Kulübü (TJK) tarafından Diyarbakır Hipodromu'nda yarın düzenlenecek törenle açılışı yapılacak, zihinsel, bedensel ve ruhsal bozuklukları bulunan çocukların tedavilerine katkı sunmak amacıyla kurulan Diyarbakır Atla Terapi Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Merkez hakkında TJK Başkanı Yasin Kadri Ekinci'den bilgi alan Arzu, daha sonra hipodromdaki at hastanesini gezdi.

Kaynak: AA / Yerel

Kutbettin Arzu Hüseyin Aksoy Dicle Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title