Haberler

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Arzu Açıklaması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, son günlerdeki terör saldırılarına ilişkin, "Bugün oynanan oyunlar ve tezgahlar, bugünle ilgili değil ülkemizin ve Ortadoğu'nun gelecek yüz yılını ilgilendiriyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, son günlerdeki terör saldırılarına ilişkin, "Bugün oynanan oyunlar ve tezgahlar, bugünle ilgili değil ülkemizin ve Ortadoğu'nun gelecek yüz yılını ilgilendiriyor. Çünkü bugün görülen hesap, geçmişteki 100 yılın hesabıdır, bundan sonraki 100 yılda Ortadoğu nasıl şekillenecek onun hesabıdır" dedi.

Bakan Arzu, Güzelbahçe Balıkçı Barınağı'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'de huzuru, istikrarı bozmak, terörü hakim kılmak ve Türkiye'yi Ortadoğu'daki provokasyon ortamına çekmek için büyük çabalar sarf edildiğini belirtti.

"Vatandaşlarımız bu çabaları görüyor" diyen Arzu,  konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bugün oynanan oyunlar ve tezgahlar, bugünle ilgili değil ülkemizin ve Ortadoğu'nun gelecek yüz yılını ilgilendiriyor. Çünkü bugün görülen hesap, geçmişteki 100 yılın hesabıdır, bundan sonraki 100 yılda Ortadoğu nasıl şekillenecek onun hesabıdır. Onun için bütün vatandaşlarımızın sağduyu ile hareket edip, 1 Kasım seçimlerinde sandığa gidip, bu seçimin istikrar seçimi olduğunu, sadece Türkiye'nin değil Ortadoğu'nun istikrar seçimi olduğunu bilerek hareket edeceğine inanıyorum."

Törene katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar da 1 Kasım seçimlerinde Türkiye'nin birlik, beraberlik ve kardeşliğinin oylanacağını vurgulayarak, partilerin aldığı oyları yarıştırmayacaklarını kaydetti.

Hotar, "Vekil sayılarını da konuşmayacağız. 1 Kasım'dan sonra Türkiye'nin kazanımları, birlik beraberlik, anneler ağlamaya devam ediyor mu, bunu oylayacağız. İnşallah bu oylama hepimizin yüzünü güldürecek. Kardeşliğimize vesile olup, terörü de ilelebet sona erdirecek bir sonuçla ortaya çıkaracak" dedi.

Yıldırım: "72 millet beraber, biz birlikte Türkiye'yiz"

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise Türkiye'nin terörle anılan bir ülke değil, birlik, beraberlik ve kardeşlikle anılan bir ülke olması gerektiğinin altını çizdi.

Anadolu toprakları üzerinde yüzyıllardır oyunlar oynadığını anlatan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bu oyunların hepsini biliyoruz. Bizi zayıflatmaya çalışanlar, bizi ayrıştırmaya çalışanlar, kardeşi kardeşe düşürmeye çalışanlar, şunu çok iyi bilin ki amacınıza asla ve asla ulaşamayacaksınız. Bizi bölüp, parçalayıp, terörle yıldırmaya çalışanlara, gür sesle ilan ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet kıyamete kadar ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün olarak yaşamaya devam edecektir. Terör gelip geçicidir, kardeşlik, birlik beraberlik kalıcıdır. Ülkemiz güçlü oldukça kuvvetli bir siyasi irade olduğu müddetçe bizi top bile yıkamaz, hiç kimse bir şey yapamaz, kardeşliğimiz bozamaz. Biz bu topraklarda bin yıldır kardeşiz, Türk'ü ile Kürt'ü ile Boşnak'ı ile Çerkez'i ile. 72 millet beraber, biz birlikte Türkiye'yiz."

Konuşmaların ardından, Bakan Kutbettin Arzu, Binali Yıldırım, Nükhet Hotar, Vali Mustafa Toprak ve diğer protokol üyeleri kurdeleyi keserek, Güzelbahçe Balıkçı Barınağı'nı hizmete açtı.

Daha sonra İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün "Su Ürünleri Kontrol ve Denetim Botu" denize indirildi.

İzmir Valisi Toprak, İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal ile bota binen ve denize açılan Bakan Arzu, yetkililerden bilgi aldı.

Arzu, bir süreliğine dümene geçerek, botu kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Binali Yıldırım Kutbettin Arzu Nükhet Hotar Güzelbahçe Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title