Haberler

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Arzu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu'nun gelişi- Toplantıdan detay görüntüler- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu'nun açıklamaları - Detaylar Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Arzu: - "Türkiye, kiraz üretiminde 500 bin tonla dünya birincisi"- "Gelecek yıl Çin'e ihracat yaparak, rakamları daha da yükselteceğiz"- "Çin'in kiraz ithalatını yılda 529 milyon dolara yükseltmesinin, kiraz piyasamıza ciddi katkısı olacak"- "Son 13 yıl içerisinde 49 milyon dolar tarımsal ihracat fazlası verdik.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu'nun gelişi- Toplantıdan detay görüntüler- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu'nun açıklamaları - Detaylar Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Arzu: - " Türkiye, kiraz üretiminde 500 bin tonla dünya birincisi"- "Gelecek yıl Çin'e ihracat yaparak, rakamları daha da yükselteceğiz"- "Çin'in kiraz ithalatını yılda 529 milyon dolara yükseltmesinin, kiraz piyasamıza ciddi katkısı olacak"- "Son 13 yıl içerisinde 49 milyon dolar tarımsal ihracat fazlası verdik. Yani biz tarımda kesin ihracatçı ülkeyiz" Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, Türkiye'nin 500 bin tonla dünyada kiraz üretiminde birinci olduğunu belirterek, "Gelecek yıl Çin'e ihracat yaparak, rakamları daha da yükselteceğiz" dedi.Arzu, bakanlıkta düzenlenen "Türk Kirazlarının Çin'e İhraç Edilmesine Yönelik Bitki Sağlığı Gereklilikleri Protokolü" değerlendirme toplantısında, Türkiye'de son 10 yılda tarımda çok büyük ilerleme kaydedildiğini söyledi.G20 Liderler Zirvesi'nde, Çin'e kiraz ve süt ihracatı konusunda protokol imzalandığını hatırlatan Arzu, Türkiye'nin hayvansal üretimde çok büyük potansiyel elde ettiğini ifade etti.Türkiye'de süt üretiminin 8,5 milyon tondan, 18,5 milyon tona yükseldiğini anlatan Arzu, "Kırmızı ette, 420 bin tondan 1 milyon tonun üzerinde bir seviyeye ulaştık. Kanatlı sektöründe 696 bin tondan 2 milyon tona geldik. Yumurta üretiminde 11 milyar adetten 17 milyara çıktık. Çin'e süt ve süt ürünleri ihraç edebilecek seviyeye geldik" diye konuştu.Arzu, Türkiye'nin 500 bin tonla dünyada kiraz üretiminde birinci olduğuna dikkati çekerek, gelecek yıl Çin'e yapılacak kiraz ihracatıyla rakamların daha da yükseleceğini dile getirdi.- "193 ülkeye bin 700 çeşit tarımsal ürün satıldı"Türkiye'nin 193 ülkeye bin 700 çeşit tarımsal ürün sattığına işaret eden Arzu, "Daha önce 4 milyar dolar olan tarımsal ihracatımızı, 18 milyar dolara çıkardık ve son 13 yıl içerisinde 49 milyon dolar tarımsal ihracat fazlası verdik. Yani biz tarımda kesin ihracatçı ülkeyiz" ifadelerini kullandı.Arzu, yurt dışına bitkisel üretim ve gıdayla ilgili satışların çok uzun protokoller ve karşılıklı çabalardan sonra oluştuğunu anlattı. Japonya ile 2005 yılında kiraz ihracatıyla ilgili çalışmalara başladıklarını belirten Arzu, görüşmelerin henüz sonlanmadığını ancak gelecek yıl sonuçlanmasını beklediklerin söyledi.Çin'le ilgili anlaşmanın ise 2013 yılında başladığını dile getiren Arzu, "Çin'in kiraz ithalatını son yılda 529 milyon dolara yükseltmesinin, bizim kiraz piyasamıza ve uluslararası düzeyde ihracatımıza ciddi katkısı olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Kutbettin Arzu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title