Haberler

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Daniş: "1 Milyar Avroluk Kaynağı Vatandaşımızın,...

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, “Önümüzdeki dönemde 801 milyon avrosu AB katkısı olmak üzere ulusal bütçeden yapacağımız katkıyla birlikte yaklaşık 1 milyar avroluk kaynağı vatandaşımızın, yatırımcılarımızın kullanımına sunacağız” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, "Önümüzdeki dönemde 801 milyon avrosu AB katkısı olmak üzere ulusal bütçeden yapacağımız katkıyla birlikte yaklaşık 1 milyar avroluk kaynağı vatandaşımızın, yatırımcılarımızın kullanımına sunacağız" dedi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) AB Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPARD) programının birincisinin kapanışı gerçekleştirilirken, IPARD II programının da tanıtımı yapıldı. Düzenlenen törene Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, TKDK Başkanı Dr. Ahmet Antalyalı, Yönetim Otoritesi Başkanı Muhammed Adak ve çok sayıda kişi katıldı. Bakan Yardımcısı Daniş, yaptığı konuşmada Bakanlığın bütçesinin TBMM Genel Kurulunda onaylandığını belirterek, "Bütçemizin Türk tarımına hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Daniş, IPARD programının 42 ilde uygulandığına dikkat çekerek, "Programın ana hedefleri tarım ve gıda sektörlerine katkı sağlamak. Gıda güvenliği, çevre ve diğer standartlara ilişkin kırsal alanların sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlamaktır" şeklinde konuştu.

2011 yılından bu yana IPARD-I kapsamında 15 ayrı çağrı ilanına çıkıldığını belirten Daniş, bu süreçte yaklaşık 11 bin yatırımcı proje sahibi ile sözleşme imzalandığını kaydetti. Daniş, IPARD II'nin 2020 yılına kadar süreceğinin altını çizerek, tarım ve gıda sektörlerinin sürdürülebilir modernizasyonuna ve kırsal ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesine daha yüksek oranlardaki desteklerle devam edileceğini söyledi. Daniş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Önümüzdeki dönemde 801 milyon avrosu AB katkısı olmak üzere ulusal bütçeden yapacağımız katkıyla birlikte yaklaşık 1 milyar avroluk kaynağı vatandaşımızın, yatırımcılarımızın kullanımına sunacağız." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Mehmet Daniş Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title