Haberler

Gıda Bankaları İlçelere Yayılıyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 ilçede Gıda Bankası kurulması için çalışmalar başlatıldı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 ilçede Gıda Bankası kurulması için çalışmalar başlatıldı. Sarıgöl'de de kurulması gündeme gelen Gıda Bankası hakkında muhtarlara bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Sarıgöl Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, Manisa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şubesi Müdürü Nuray Çevirmeci, Sarıgöl Belediyesi Koordinatörü Akif Kılıçaslan, Sarıgöl ilçe merkezindeki mahalle muhtarları, Kızılay Sarıgöl Şube Başkanı Yusuf Tüfekçi, Sarıgöl Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emrah Eroğlu katıldı.

Gıda Bankası tanıtım toplantısında bir açıklama yapan Manisa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Nuray Çevirmeci, Manisa'da beş yıldan bu yana Gıda Bankası'nın faaliyet gösterdiğini belirterek, "Manisa'da Gıda Bankasından bin kişi yararlanmaktadır. İhtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza gıda bankası kartı verilmekte. Kartlarda 40 kredi var. Kredilerine göre gıda bankasından ücret ödemeden alış-verişlerini yapmaktalar. Manisa'nın 15 ilçesinde de gıda bankaları kurulma hazırlıkları yapılmaktadır. Bu çalışmalar kapsamında ekiplerimiz ilçelerde sosyal doku çalışmalarını tamamladılar. Gıda Bankası kartlarına sahip olabilmek için öncelikli guruplar olacak. 65 yaş üzeri, engelli olanlar, fakirlik belgesi gibi. Sosyal doku taraması çoğu yerde yapıldı. Müracaat edenler tekrar komisyondan geçirilecek." dedi.

Toplantıda konuşan Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk Gıda Bankası için yerin kiralandığını belirterek, "Yerimiz hazır kısa zamanda açılarak muhtaç vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak. Burada en büyük görev muhtarlarımıza düşmekte. Muhtaç vatandaşlarımız muhtarlık kanalı ile belediyemize müracaat edecekler. Durumları tekrar gözden geçirilecek. Sonra da hak sahiplerine gıda bankası kartları verilecek." diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necati Selçuk Kızılay Sarıgöl Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title