Haberler

Son İstanbul Anketinde En Çok Oyu Artan Parti HDP

Güncelleme:

Gezici Araştırma Şirketi'nin İstanbul geneline ilişkin yaptığı ankete göre AK Parti'nin oyu yüzde 10 civarında düştü. Ankete göre HDP yüzde 13.2 oy oranına ulaştı.

Gezici Araştırma Şirketi'nin 2015 genel seçimlere 2 ay kala İstanbul geneline ilişkin yaptığı ankete göre, AK Parti'nin oyu yüzde 10 civarında düşerek yüzde 39.7'ye geriledi. Ankette HDP ülke barajını aşarak yüzde 13.2 oy oranına ulaştı. CHP ve MHP'nin oy oranında küçük de olsa yukarı çıkış olduğu görüldü.

Gezici Araştırma Şirketi Genel Müdürü Murat Gezici, AK Parti'nin en çok oy kaybını İstanbul'da yaşayacağını iddia etti. Gezici, Uludere olayı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kobani düştü düşecek" sözlerinin bu düşüşte etkili olduğunu ileri sürdü.

EN ÇOK HDP'NİN OYU ARTTI

Gezici Araştırma Şirketi tarafından geçtiğimiz 28-29 Mart tarihlerinde İstanbul'da yaşayan yurttaşların sosyal, ekenomik, politik ve kültürel konular ile ilgili seçmen algısını belirlemek üzere 39 ilçe, 128 mahalle ve köyde 4 bin 868 kişiyle yüz yüze görüşme yapıldı. Anketin sonuçlarına göre, bu seçimlerde en çok oy oranını HDP'nin artırdığı görüldü.

2011 yılındaki milletvekilliği genel seçimlerinde İstanbul'da AK Parti'nin yüzde 49.7 olan oy oranı yüzde 39.7'ye geriledi. Geçen seçimlerde BDP adı altında seçime giren HDP'nin yüzde 6.5'luk oy oranı, bu seçimlerde yüzde 13.2'ye çıkıyor. İstanbul'da yüzde 25.9 oy alan CHP oyunu yüzde 26.7'ye çıkarırken, MHP'nin oy oranı ise yüzde 1.5'lu artışla yüzde 14.6 olarak görülüyor.

HDP'NİN OYU EN ÇOK İKİNCİ BÖLGEDE ARTTI

Anket sonuçlarına göre AK Parti, en büyük oy kaybını İstanbul'da 2. bölgede yaşayacak. HDP bu bölgede oyunu yüzde 5.4'den yüzde 13'e çıkarırken, gelen oyların yüzde 84'ü AK Parti'den geliyor.

Yine ankete göre, 2. bölgeden Dengir Mir Mehmet Fırat'ın aday gösterilmesi ile liberal, demokrat, işçi sınıfı ve muhafazakar seçmenden alacağı oylarla AK Parti'nin bölgedeki yüzde 51 olan oyu yüzde 40'a kadar düşüyor. Ankette Selahattin Demirtaş'ın 1. bölgeden aday olması ile oylarda ciddi oranda artış olduğu gözlenirken, adayların doğru yerlerden gösterilmemesi durumunda 'HDP'nin hüsran yaşanabileceği uyarısı' dikkat çekiyor.

EN ÇOK KÜRT SEÇMEN İSTANBUL'DA

Türkiye'nin en büyük Kürt şehrinin İstanbul olduğuna dikkat çeken Gezici, yine dindarların ve muhafazakarların yaşadığı en büyük şehrin de İstanbul olduğunun altını çizdi. Murat Gezici ankete ilişkin değerlendirmesinde özetle şunları söyledi:

"İstanbul'da Kürt seçmenlerin oranı yüzde 18.9'dur. Neredeyse her 5 seçmenden biri Kürt. Bu durum HDP'nin işini kolaylaştıracak. Kürt seçmenlerin yüzde 75'i 2011'de AK Parti'ye oy verdi. Şimdi ise bu seçmenlerin yüzde 22'si kesinlikle AK Parti'ye oy vermeyeceğim diyor. Çözüm sürecinin uzaması AK Parti'ye destek veren Kürt seçmenleri olumsuz etkiledi.

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Murat Gezici Ak Parti İstanbul Uludere Politika Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (604)

Murat:

Faşolar kudursun. . ben türmenim kuran hakkı için oyum hdp yedir.

62
37
yanıtYanıtla
Uyan eyy milletmobilWeb@haberler.com:

Tek care MHP...bunlar baraji falan gecemez ellerindeki bebek kanlariyla,TERÖRIST ayrimci hainler

26
71
yanıtYanıtla
Gurbet:

Ben bir Kürt vatandaş olarak kürdü ve türkü ön plana çıkaranlar değil; ümmetin birliği isteyen, derdi ırkı değil de ümmet olan Ak partiyi destekledim ve desteklemende devam edeceğim. Beni mezarda ne Kürtlük ne de Türklük kurtaracak beni kurtaracak hakka tarafgirliğim olacak. Benim manevi değerlerime değer vermeyen sosyalist ve marksist düşüncesinin hakim olduğu HDP bütün kürtlerin değil ancak kendisi gibi düşünenlerin temsilcisidir. Algı politakisiyla milleti partisinden vazgeçiremesiniz. Dün Ak partiye oy verenler bugün yine partilerinin yanında yer alacaklar. Türkiye, bütün iç ve dış düşmanların sinsi oyunlarına rağmen emin adımlarla ilerlemeye ve güçlenmeye devam ediyor kürtler bugün dünden daha çok haklara sahip ve inkar asimilasyonun da yok denecek kadar azalmıştır. Bu hakların verilmesinin başmimarı Recep Tayyip Erdoğan şimdiki Cumhurbaşkanımız ve müstakbel Başkanımız. Masum Yasini öldüren zihniyet hiçbir zaman muvaffak olamayacaklar.

37
59
yanıtYanıtla
Starmen34Mobil-IOS:

Oylar barisa oylar kardeslige oylar demokrasiye HDP YE

77
18
yanıtYanıtla
İstanbullu Kadıköylü:

Bir Türk olarak oyumu Hdp ye verecem bu dönem Şuan Türkiyenin en temiz siyasetini yapan Selahattin Demirtaş''tır. Selam olsun tüm Türkiyeye Hakkariden Edirne ye Ardahandan Denizle selam olsun BArışa

45
34
yanıtYanıtla
TARAFSIZmobilWeb@haberler.com:

HDP dediklerinin arkasında dursa niye oy vermeyelim kan duracaksa nıye oy vermeyelim yeter cok cektin kin nefret dili artık faydasız anlamsız bir şans verelim dört beş yıl hemen gecer ne olduğunu vörcez

46
26
yanıtYanıtla
İstanbullu Kadıköylü:

Bir Türk olarak oyumu Hdp ye verecem bu dönem Şuan Türkiyenin en temiz siyasetini yapan Selahattin Demirtaş''tır. Selam olsun tüm Türkiyeye Hakkariden Edirne ye Ardahandan Denizle selam olsun BArışa

38
29
yanıtYanıtla
oyum hdpye:

Bence HDP bir şans verilmelidir çünkü bu hırsız yetim hakkı çalan AKP''den artık kurtulmalıyız

39
26
yanıtYanıtla
f-1:

Hdp ye oy vermeyi düşünenler internetten ‘’pkk nın katlettiği öğretmenler’’ albümüne baksın eğer zamanı varsa neşe öğretmenin hikâyesini okusun. Hala oy vermeyi düşünüyorsa DURDUĞU YERİN bu insanları katleden CANİLERİN tam yanında olduğunu bilsin. Kalleşçe şehit edilen polisimizin, askerimizin katillerine gerilla diyen BÖLÜCÜ zihniyet artık bu ülkede yok olmalıdır.

36
27
yanıtYanıtla
Hasan Mobil-IOS:

Şu ortamda en dürüst parti hdp

41
20
yanıtYanıtla
Tüm 604 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title