Haberler

Gezici Kütüphane, Öğrencileri Kitapla Buluşturdu

Güncelleme:

400 kişinin katıldığı basın toplantısında, son günlerde kamuoyundaki bazı söylentilerle ilgili sert açıklamalarda bulundu.

Uğur Mumcu Kültür Merkezi'ni dolduran yüzlerce Mudanyalının ve basın mensuplarının katıldığı halka açık basın toplantısında "Canımdan çok sevdiğim Mudanyalı çok değerli hemşerilerim" sözleriyle konuşmasına başlayan Başkan Hayri Türkyılmaz, "İsmet İnönü ne güzel söylemiş; 'Bir Memlekette, Namuslular, Namussuzlar Kadar Cesur Olmadıkça, O Memlekette Kurtuluş Yoktur'. Yönetime geldiğimiz günden bu güne kaybedenler, öyle şeyler kaybetmişler ki, tüyü bitmemiş yetimin hakkını hiç acımadan, Mudanya'mıza hiç acımadan, yiyip bitirmişler. Biz Mudanya'nın ve Mudanyalının hakkını kimseye yedirmeyeceğiz. Ölüm tehditleri aldık, ama hiç bir şey bizi yıldıramayacak. Bunu böyle bilsinler" dedi.

"30 MART'TA DOĞAN GÜNEŞ ASLA BATMAYACAK"

Konuşması zaman zaman tezahürat alkışlarıyla kesilen Başkan Türkyılmaz, geçmiş dönem yönetimini sert bir dille eleştirerek şunları söyledi: "Yönetimine geldiğimiz günden bu yana kaybedenler öylesine şeyler kaybetmişler ki, tüyü bitmemiş yetimin hakkını hiç acımadan, Mudanya'mıza hiç acımadan, her şeyi yiyip bitirmişler. Bir tek iş yapmamışlar, bir kuruş borç ödememişler. Mudanya'mızın en güzel yerlerini yandaşlarına, işbirlikçilerine peşkeş çekmişler. Ve geldiğimiz günden beri söylediğimiz gibi, halkın malı halkın olacak dedik ve adım adım bu söylediklerimizi gerçekleştirdik. Ölüm tehditleri aldım. Hiçbir şey beni dürüst belediyecilik anlayışımdan, Mudanyalı'lara hizmet aşkımdan yıldıramaz. Çünkü 30 Mart'ta Mudanya'da bir güneş doğdu ve bu güneş temiz, dürüst, ahlaklı belediyeciliğin nasıl yapılacağını göstermek için, Mudanya'da demokrasinin, özgürlüğün ve barışın nasıl coşkuyla yaşandığını göstermek için, o güneş hiç batmayacak. Hiç kimse de batması için çaba sarf etmesin, el uzatmasın. Karşısında ben, başkan yardımcılarımla, örgütümle, Mudanyalı hemşerilerimle onlara gereken dersi har zaman veririz."

"BİZ KASAP İBRAHİM'İN ÇOCUKLARIYIZ"

Başkan Türkyılmaz, göreve geldiği günden bu güne herkese eşit hizmet üreteceğine dair verdiği söze yerine getirmenin gururunu yaşadığını belirterek, şunları söyledi:

"Göreve geldiğimiz günden beri söylediğimiz gibi, halkın malı, halkın olacak. Ölüm tehditleri aldım, ama hiçbir şey beni yıldıramaz. Herkese eşit hizmet sözü verdim. Kardeşimin yerini dahi yıktırdım. Birileri çaba sarf ediyor. Evet, biz babamızdan böyle gördük, eğer çok sevdiğim babam sağ olsaydı, babam da aynı şekilde kardeşimin yerini yıktırır, O da benim gibi sökerdi. Ben ve kardeşlerim babamızdan böyle gördük. Biz onurlu ve dürüst yaşamanın nasıl olduğunu babamızdan öğrendik, biz Kasap İbrahim'in çocuklarıyız. Bu onurlu ve dürüst duruşumuz her zaman var olacaktır. Bu ülkenin nasıl kurulduğunu, her karışında nasıl şehitler verdiğimizi çok iyi biliyoruz. Onun için Mustafa Kemal Atatürk'ün, O'nun ilke ve devrimlerine, cumhuriyetin kurulması için Çanakkale'de, İnönü'de, Sakarya ve Dumlupınar'da can veren ve ismi bilinmeyen şehitlerimizin nasıl can verdiğini çok iyi biliyoruz. Yurdumuzun bölünmez bütünlüğü için nasıl can verdiğini çok iyi biliyoruz. İnsanlığımızın kardeşliği için, vatanın bölünmez bütünlüğü için, canım pahasına savunacağız. Kimseye de pabuç bırakmayacağız ."

"KİMSE BİR TEK KARA NOKTA KOYMAYA TENEZZÜL ETMESİN"

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, geçtiğimiz günlerde bazı gazete ve sanal medyada yayınlanan söylentilerle ilgili de sert eleştirilerde bulunarak, "Geçen gün yaşanan bir talihsiz olay var. Bu olayın yanlış anlaşılması 99,9'dur. Bu olayla ilgili sanal medyada, kendilerini gazeteci sanan yada gazeteci yapan kişiler tarafından bir takım ifadeler kullanarak yayınlandı. Hemen gereğini yaptım ve disiplin işlemini başlattım. Muhakkik tayin ettim. Muhakkikin görüşlerinden ve raporundan sonra disiplin kurulu çalışacak. Ondan sonra da yargı süreci başlayacak ve gereken bilgilerin hepsi ses kayıtları ve görüntüleriyle birlikte eksiksiz olarak verilecek. Şunu herkes bilsin, birçok söylentiler çıkarıldı. Asla ama asla, kimse bir tek kara nokta koymaya tenezzül etmesin, koyamayacaklar ve başaramayacaklar. Dedim ya biz babamızdan ve atamızdan böyle gördük. Buna asla bir daha tenezzül etmesindeler, onları asla affetmeyeceğim. Yargı sürecine geçildiği için, bugün söylemeyi düşündüğüm bir çok şeyi yargı süreci işlediği için daha sonraki toplantılarda anlatacağım. Artık herkes haddini bilsin, kimseden korkum yok, çünkü kendimden zırnık şüphem yok" diye konuştu. Başkan Türkyılmaz, göreve geldiğinde şeffaf ve ulaşılabilir belediye başkanı sözünü yerine getirdiğini ve makam odasının kapısını kaldırdığını hatırlatarak, "Kapımı, çerçevemi, her şeyi kaldırdım. Şimdi hemen en kısa sürede, benim çalışma odam ve belediye başkan yardımcılarımın odaları dahil, Mudanya'nın belli noktalarında vatandaşlarımızın evinden izleyebileceği bir sistem kuracağız. Makamımın kapısını, çerçevesini, kapısını söktüm yetmedi, şimdi bunu da yapacağım. Halkın başkanı ve halkın belediyesi, her zaman vatandaşına hesap verir. Verilemeyecek hesabımız yok. Çünkü bir tek yanlış yapmadık" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hayri Türkyılmaz İsmet İnönü Uğur Mumcu Mudanya Güncel Haberler

title