Haberler

Gezici Festival Edremit'e Konuk Oluyor

Ankara Sinema Derneği tarafından T.C.Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla düzenlenen ve 19 yıldır Türkiye'nin birçok kentine konuk olan Gezici Festival, bu yılki yolculuğuna 27 Kasım'da Tuncel Kurtiz'in memleketi Balıkesir'in Edremit...

Ankara Sinema Derneği tarafından T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla düzenlenen ve 19 yıldır Türkiye'nin birçok kentine konuk olan Gezici Festival, bu yılki yolculuğuna 27 Kasım'da Tuncel Kurtiz'in memleketi Balıkesir'in Edremit ilçesinde başlıyor.

Festival'i yolculuğu sırasında hiç yalnız bırakmayan Tuncel Kurtiz'in anısına Edremit Belediyesi ve Güre Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleşecek bir günlük buluşmada, Olivecity AVM Akçay Atlas Sineması'nda gün boyu film gösterimleri olacak. Tuncel Kurtiz anısına gerçekleştirilecek gösterimlerde izleyiciler, Kurtiz'i sinema ve televizyon oyuncusunun ötesinde yönetmen, tiyatro oyuncusu ve sinema dostu olarak tanıma fırsatı bulacak.

Gezici Festival arşivinden seçilen ve on beş yıla yayılan görüntülerden oluşan Gezici Festival'in 'Yol Arkadaşı Tuncel Kurtiz' adlı belgesel; Kurtiz'in 1979 yılında İsviç'te yönettiği ve başrolünü üstlendiği sıra dışı gurbetçi filmi Gül Hasan ve 2004 yılında Macaristan'da Tuncel Kurtiz, Sema Moritz ve Reyend Bölükbaşı'nın Mediawave Festivali sırasında gerçekleştirdikleri Şeyh Bedrettin Destanı gösterisinin kaydı Edremit'te izleyiciyle buluşacak.

Bu bölümde gösterilecek diğer filmler arasında son dönem Türkiye sinemasından iki örnek ve Şili'nin bu yılki Oscar adayı bulunuyor. Reha Erdem'in yazıp yönettiği Jin, 17 yaşındaki bir genç kızın hayata katılmak için kendi kaçış hikayesini yaratmasını anlatıyor. Adana Altın Koza Film Festivali'nden En İyi Film dahil toplam beş ödülle dönen Mahmut Fazıl Coşkun'un yönettiği Yozgat Blues, bir yaşdönümü ve aşk hikayesini müzik ve müziğin bağlayıcı gücü üzerinden anlatıyor. Şilili yönetmen Sebastian Lelio'nun filmi Gloria ise duygu karmaşasına rağmen direncini ve bağımsızlığını ortaya koymayı başaran 58 yaşındaki güçlü bir kadının portresini çiziyor. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tuncel Kurtiz Balıkesir Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title