Haberler

Gezi Sanıkları Yine "Fularları"Na Kavuşamadı

Antalya’da görülen Gezi davası ertelendi.

Antalya'da görülen Gezi davası ertelendi. Duruşmaya katılan 4 sanık hakkında adli kontrol uygulamasının kaldırılması kararı alınırken, adli emanette bulunan fularlar dışındaki eşyalarının geri verilmesi kararı çıktı. Böylece "kırmızı fuları" ile sembol olan Deniz Karacagil ve diğer sanıklar fularlarına kavuşamadı.

Antalya'da Gezi olaylarının ardından başlayan davalar devam ediyor. Özel yetkili mahkemelerin kapanma kararının ardından sanık sıfatıyla yargılanan Murat Sezgin, Leyla Nuyan, Ali Karakuş, Mustafa Can Yılmaz, 5.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davalarına 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanı Münip Erbaş da sanıkları savunmak için salonda hazır bulundu.

POLİSLER, SANIKLARDAN ŞAHSEN ŞİKAYETÇİ OLMADI

Dava önceki duruşmalarda dinlenemeyen polis memurlarının dinlenmesiyle başladı. Mahkeme başkanı polislerin ifadelerini yüzlerine karşı okuduktan sonra sanıklardan "şahsen" şikayetçi olup olmadığını sordu. Davada müşteki koltuğunda oturan polisler, sanıklarla kişisel bir sorunlarının olmadığını belirterek "şahsen" şikayetçi olmadıklarını söyledi.

BELEDİYE VE HAZİNE AVUKATI, SANIKLARDAN ŞİKAYETÇİ OLDU

Olay, Antalya'nın Kepez ilçesi sınırlarında cereyan ettiği için ve olaylar sırasında belediyeye ait bir takım malzemelere zarar verildiği gerekçesiyle olaya müşteki tarafında Kepez Belediyesi Müdafisi avukat ve hazine avukatı da katıldı. Mahkeme başkanının belediye ve hazine avukatına ayrı ayrı sorması üzerine iki avukatta sanıklardan şikayetçi olduklarını belirtti. Başkan, verilen zararın maddi değerinin tespitini avukatlardan talep etti.

HAKİMDEN FULARINI TALEP ETTİ

Dava sanıkların dinlenmesiyle devam etti. Önceki duruşmalarda ifadelerine eklemek istediklerinin olup olmadığı sorulan sanıklardan Leyla Nuyan Gezi direnişine katılmanın demokratik bir hak olduğunu ve iddianamenin polis ve savcıların işbirliği yaparak hazırlandığını savundu. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Nuyan, "Geziye katılmak hak ve özgürlüktür. Sosyal medya üzerinde gördüğüm polisin haksız yere saldırmasını protesto amaçlı katıldım. 2 taş attım. Taş atma sebebim kendimi koruma amaçlıydı" dedi.

Nuyan, ayrıca mahkeme başkanından gözaltına alındığı sırada üzerinde bulunan ve adli emanatte tutulan çanta, cep telefonu, bilgisayar ve fularının geri verilmesini talep etti.

ADLİ KONTROL UYGULAMASININ KALDIRILMASINI TALEP ETTİ

28 sayfa savunma hazırlayan Murat Sezgin de, yasa dışı bir eylemde bulunmadığını ve polis ile savcının iş birliği yaptığını savundu. Beraatını talep eden Sezgin de öğrenci olması nedeniyle üzerinde bulunan adli kontrol uygulamasının ve adli emanetlerde bulunan eşyalarının geri verilemesini talep etti.

ÖNCEKİ İFADELERİNİ TEKRARLADILAR

Sanıklardan Mustafa Can Yılmaz, ile Ali Karakuş ise önceki duruşmalarda verdikleri ifadeleri tekrarladı.

MAHKEMEDEN "FULAR"SIZ KARAR

Sanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme başkanı sanıkların öğrenci olduklarını da göz önünde bulundurduklarını belirterek sanıklar üzerinde bulunan adli kontrol uygulamasının son verilmesine ve adli emanetlerde bulunan fular dışındaki cep telefonu, çanta, bilgisayar, sim kartı gibi eşyalarının geri verilmesi kararıyla duruşmayı 31Ekim 2014 tarihine erteledi.

"GEZİ DAVALARININ TÜMÜ ÇÖKMÜŞTÜR"

Görülen mahkemenin ardından sanıklarla birlikte adliye bahçesinde açıklama yapan Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanı Münip Erbaş,

"Adli kontrol kararları vardı. Bunlar kaldırıldı. Bu da bizim için önemliydi. Gezi davasıyla açılan tüm davalar çökmüştür bize göre. İstanbul ve İzmir'de çöktü Antalya'da da çökecektir. Özel yetkili mahkemelerin hukuksuzluğu ortaya çıktı zaten" dedi. Fulara izin verilmemesine Erbaş, fuların suç aleti gibi davranılmasının doğru olmadığını belirterek şöyle konuştu:

"Mahkeme burada fularla ilgili suç aletiymiş gibi davranıyor. Oysa fular suç aleti değildir. Onunla bir suç işlemeniz gerekir suç aleti olması için. El koyma kararı verilmemesi lazımdır. Adam yüzünü eliyle mendille kapatsa o da mı suç aleti olacak."

"FULARIMI GERİ ALAMADIM"

Leyla Nuyan, fularını alamamasına "Fularımı geri alamadım. Önemli değil ama sıkıntılı bir durum. İçi boş iddianamelerle bizi yargılayamayacaklar" dedi.

Murat Sezgin ise "Bu davaların er ya da geç boş olduğu ortaya çıkacaktır. Adalet yerini bulacak" şeklinde konuştu.

Dava, delillerin tekrar toplanması ve diğer mahkemelerden gelen dosyaların incelemesi için 31 Ekim 2014 tarihine ertelendi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Murat Sezgin Can Yılmaz Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title