Haberler

Gezi Parkı Odaklı Eylemlere İlişkin Dava

Taksim Dayanışması, Gezi Parkı odaklı eylemler nedeniyle yürütülen soruşturma kapsamında, haklarında dava açılan 26 üyesine, mahkeme öncesinde basın açıklaması yaparak destek verdi.

Taksim Dayanışması, Gezi Parkı odaklı eylemler nedeniyle yürütülen soruşturma kapsamında, haklarında dava açılan 26 üyesine, mahkeme öncesinde yaptığı basın açıklamasıyla destek verdi.

İstanbul Tabibler Odası'nda gerçekleştirilen toplantıda, Türk Tabipleri Birliği ile İstanbul Tabibler Odası'nın ortak basın açıklaması okundu.

Açıklamayı okuyan İstanbul Tabibler Odası Genel Sekreteri Dr. Samet Mergüç, başlangıçta 128 meslek odası, sendika, dernek, siyasi parti ve inisiyatiften oluşan Taksim Dayanışması'na katılımın her geçen gün arttığını belirterek, "Sağlıklı kentleşme ve yaşanılır kent talebi"nin, Türkiye'nin milyonlarca yurttaşının "daha fazla özgürlük ve daha fazla demokrasi" talebiyle birleştiğini söyledi.

Mergüç, bu talebin 31 Mayıs 2013'ten itibaren ülkenin dört bir yanına yayılarak yepyeni ve evrensel bir boyut kazandığını belirterek, Gezi Parkı'nın 15 Haziran'da polis tarafından boşaltıldığını hatırlattı. Bu sırada bazı Taksim Dayanışması üyelerinin hukuksuzca gözaltına alındığını ileri süren Mergüç, gözaltı sürelerinin hiçbir hukuki dayanağı olmadan 4 güne uzatıldığını ve evlerin polis tarafından hukuksuzca basılarak arama yapıldığını iddia etti.

Savcılık iddianamesinin iki kez reddedilmesine rağmen, siyasi baskı nedeniyle 3. kez gönderildiği mahkeme tarafından kabul edildiğini öne süren Mergüç, şunları söyledi:

"Türk Tabibler Birliği'nin bileşenleri  arasında olduğu Taksim Dayanışması'nın, aralarında İstanbul Tabib Odası Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu'nun da olduğu, 26 üyesi için açılan bu zorlama davanın ilk duruşması 12 Haziran'da Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde yapılacak. Taksim Dayanışması suç örgütü değil, doğasına ve kentine sahip çıkarak onurlu bir yaşam kurmaya çalışanların özgürlük mücadelesinin dayanışma örgütüdür. Hepimizin ortak sesi, iradesi ve onuru Taksim Dayanışması yargılanamaz." - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Türk Tabipleri Birliği Türkiye Taksim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title