Haberler

Gezi Park'a Dormund'dan Destek

Taksim Gezi Parkı'nda başlayan ve tüm Türkiye'ye yayılan direnişe, Almanya'nın 9 Büyük kentinde Cumartesi günü düzenlenen eylemlerle destek verildi. Hamburg, Hannover, Bielefeld, Düsseldorf, Stuttgart, Nürnberg, Münih ve Berlin'in yanında Dortmund'da biraraya gelen gurbetçiler türkü, şarkı ve marşlarla direnişçilere 'yanınızdayız' mesajı verdi.

Dortmund'daki destek mitingi Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Dortmund şibesinin öncülüğünde TGB Bielefeld, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Dortmund ve Bilefeld şubeleri, Hagen Demokratik Türk Birliği ve Hamm Alevi Kültür Birliği tarafından desteklendi. Tarihi Reinoldi Kilisesi önünde toplanan eylemciler, Türkiye'de eylemler esnasında hayatını kaybedenler anısına saygı duruşu ve İstikll Marşı ile başladıklarını gösterilerini türkü, şarkı ve marşlarla sürdürdü. 'Diren Taksim, Almanya yanında', 'Bizler de Avrupalı çapulcularız', 'Her yer Taksim, her yer direniş', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' gibi Türkçe ve Almanca dövizlerle biraraya gelen 500 dolayındaki göstericiler zaman zaman hükümet istifa sloganları da attılar. Sadece Türk bayrağı ve TGB flamalarına izin verilen eylem olaysız bir şekilde sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Gençlik Birliği Almanya Taksim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title