Haberler

Gezi Olaylarında Ölen 7 Kişi Anıldı

Antalya'da Halk Cephesi üyesi bir grup, 2013 yılında başlayan ve tüm ülkeye yayılan Gezi Parkı eylemlerinde ölen 7 kişiyi andı.

Antalya'da Halk Cephesi üyesi bir grup, 2013 yılında başlayan ve tüm ülkeye yayılan Gezi Parkı eylemlerinde ölen 7 kişiyi andı. Muratpaşa İlçesi, Haşim İşcan Caddesi üzeride toplanan Antalya Halk Cephesi üyeleri, Taksim Gezi Parkı eylemlerinde yaşamını yitiren 7 kişiyi andı. Yapılan basın açıklamasında, 31 Mayıs 2013 günü Gezi Parkı'nda kurulan çadırlara saldırılmasından sonra tüm ülkede başlayan eylemlerin, halkın Ak Parti iktidarına karşı bir direnişi olduğu vurgulandı. Açıklamada, insanların adalet, ekmek ve özgürlük için meydanlara döküldüğü belirtildi. Bu eylemlerde Berkin Elvan, Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Atakan, Ethem Sarısülük, Mehmet Ayvalıtaş, Medeni Yıldırım ve Hasan Ferit Gedik'in katledildiği belirtilen açıklamada, "Halkın çocuklarını unutan katilleri unutmayacağız, katillerden hesap soracağız. Haziran şehitlerini unutmadık unutmayacağız, halk ekmeğe ve adalete doyuncaya kadar sürecek bu kavgamız" denildi.

'Berkin Elvan'ın katilleri cezalandırılsın' yazılı pankart açan Halk Cepheliler, 'Haziran şehitleri ölümsüzdür', 'Katil polis hesap verecek', 'Anaların öfkesi katilleri boğacak', 'Kahrolsun faşizm yaşasın mücadelemiz' sloganları atarak dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muratpaşa Antalya Taksim Politika Güncel Haberler

title