Haberler

Gezi Eyleminde Ağzına Biber Gazı Doldu, Dili Kanser Oldu

Güncelleme:

Mersin'de Gezi Park eylemi sırasında yüzüne biber gazı sıkıldığını öne süren Mehmet İstif, ağzında oluşan yaralar ilerleyince dil kökü kanseri oldu.

Mersin'de geçen 20 Haziran'da Taksim Gezi Park eylemi sırasında yüzüne biber gazı sıkıldığını öne süren 36 yaşındaki Mehmet İstif, ağzında oluşan yaralar ilerleyince dil kökü kanseri oldu.

Yazılım uzmanı Mehmet İstif, 17'nci Mersin Akdeniz Oyunları'nın açılış töreni öncesinde Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nda gerçekleşen Taksim Gezi Parkı protestolarına katıldı. Polisler, eylemcilere biber gazı ile müdahale edip, dağıttı. Sıkılan biber gazından Mehmet İstif de etkilendi. Yakın mesafeden yüzüne biber gazı sıkıldığı ieri sürülen Mehmet İstif, ertesi gün yüzünde, ağzında oluşan kızarıklık ve şişlikler nedeniyle Toros Devlet Hastanesi'ne başvurdu.

Burada muayene edilen Mehmet İstif'e enfeksiyon tanısı konulup, tedavisi için sprey türü ilaçlar verildi. Ancak Mehmet İstif'in ağzındaki yaralar daha da kötüleşti. Birkaç gün sonra Mehmet İstif, Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne gitti. Kulak Burun Boğaz polikliniğindeki muayenesinde 'alerjik reaksiyon' tanısı konulan Mehmet İstif, geçen 24 Temmuz'da aynı hastanede ameliyat edildi. İstif'in dilinde oluşan mukoza operasyonla temizlendi. Bu ameliyatın ardından İstif, konuşma ve beslenme güçlüğü çekmeye başladı. Daha sonra Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde tedavisine devam edilen İstif'e biyopsi yapıldı. Dilindeki yaranın dil kökü kanserine dönüştüğü saptandı. Radyoterapi ve kemoterapi tedavisine başlandı.

KONUŞAMADIĞI İÇİN YAZARAK ANLAŞIYOR

Çok sevdiği takımı Beşiktaş'ın formasını üstünden bir olsun çıkarmayan ve siyah beyaz renklerle dolu odasında kendisine arkadaş olsun diye iki kanarya besleyen İstif, kendisiyle ileşitim kuran insanlara yazarak cevap veriyor. İstif, kendisini bu hale getiren olayı ise şöyle anlattı Müdahale başlamadan önce her hareketimi takip eden sırtında gaz tüpü olan bir çevik kuvvet polisini fark ettim. Saldırı başladığında tazyikli su ve gazın etkisiyle insanlar polis barikatı arasında kaldı ve yerlere düştü. Gazdan etkilendiği için kalkamayan bir arkadaşı, koşan polislerin altında ezilmesin diye üstüne kapanark korudum. Bu sırada kaç cop yediğimi hatırlamıyorum. O anda beni takip eden, sırtında gaz tüpü taşıyan polisle karşı karşıya geldik. 40 santimetre gibi bir mesafeden yüksek tazyikli bir şekilde tetiğe bastı, ağzımı kapamaya zamanım olmadı. Ağzım ve boğazıma dolan gazın acısı ile çığlık atmaya başladım. Boğazımın yanmasını ve çektiğim acıyı diğer insanların da aynı derecede yaşadığını düşündüm ve gözaltına alınma korkusuyla o anda hastaneye gitmedim.

Okuma yazması olmadığı için oğlu ile anlaşmakta zorlanan anne Emine İstif ise evladının sağlığına kavuşması için ellerinden geleni yaptıklarını da ifade ederek, Biz devletten bir yardım ya da destek istemiyoruz. Oğlumu bu hale getiren onlar. Polis biber gazı sıkmasın, gençleri mahfetmesin yeter. Oğlumuzun hakkını mahkemede arayacağız diye yakındı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mersin Akdeniz Taksim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti!
500

Yorumlar (17)

karslılarmuslum3635@hotmail.com:

BENCE GAZDAN değil milletin bed duası ola bilir çünki gezi eylemi yüzüne milyonlarca zararımız oldu ALLAH haksızlığı sevmez ona göre davranalım

21
17
yanıtYanıtla
OGUZoguzkocak27@hotmail.com:

MEHMET GEZİ ZEKALI UGRUNA SAGLIGINDAN OLDUGUN SENİNGİBİ ZEKALILARI SOKAGA DÖKÜP ORTADAN KAYIP OLANLARA VERYANSIN ET GEZİ KAFALI YATTIGIN YERİN MASRAFI İLAÇLARI SENİ SOKAGA DÖKENLER ÖDEMİYOR TAŞLADIGIN YAKIP YIKTIGIN DEVLET SANA BAKIYOR O KADAR ONURLU İSEN GİT TEDAVİYİDE RET ET GEZİ GEZİ GEZİ ZEKALI KAFA

19
15
yanıtYanıtla
muroooooooooomuratcelik2011@gmail.com:

yaaaa nasil dogru yazmis OGUZ Arkadas hadi bakalim sokaga ciktigin, bunca emek sarfetigin, hatta canini ortaya koydun !!!!peki bunlar nerdeler ????? hic deyilse bir gecmis olsuna geldiler mi ??Neyse CANINI SIKMA olur böyle seyler KANSER AIDS felan fisman !!! Darisi seninle beraberce TÜRK DEVLETINE SARAR YAPANLARA ve O GÜnleri seninle beraberce DILLERINI uzatanlara

yanıt0
yanıt0
BİLEMİYORUMcilgin-mad@hotmail.com:

Valla eğer oraya protesto etmeye,ortalığı karıştırmaya,sağı solu dağıtmaya,polsi taşlamaya,taşkınlık yapmaya gitmişsen sana geçmiş olsunu bile çok görürümçünkü buna değmezsin.Yok eğer kazara yoldan geçerken veya hiç suçun yokken gaz yemişsen geçmiş olsun derim.Bu kadar açık ve net.

18
13
yanıtYanıtla
cem tunam2mccs@windowslive.com:

Şimdi Gezi sürecinde RTE'nin benim polisim dediği aynı polis,Bilal'in ve diğer bakan çocuklarının rüşvet ve usulsüzlüklerini soruşturuyor diye 'paralel devlet' oldular... Ordan oraya sürülüyorlar garipler... Zaten polisin şiddetini kınasada Geziciler(sizin deyiminizle) esas sorumlu kim biliyorlar...

yanıt0
yanıt0
Cabbarcevikahmet34@hotmail.com:

Biber gazının kanser etkisi kesinlikle yok olsa bdpliler olurdu, sırf polisi karalama mevsimi olduğundan atıp tutuyor...

21
10
yanıtYanıtla
selcukaykan25@hotmail.de:

Cabbar cok dogru bir konuya deyindin.

yanıt0
yanıt0
figunalığın sonufikret_601121@hotmail.com:

chp kurtarır

15
16
yanıtYanıtla
SAMSUNLUyakup_samsun@hotmail.com:

adam olaydın da yerinde duraydın kim dedi sana kalk yalan yere eyleme katıl diye sen ülkene zarar vermeye kalkarsan sonucu böyle olur. ne diyelim yinede geçmiş olsun.

15
14
yanıtYanıtla
KRALosmanx@hotmail.com:

Geçmiş olsun ama gazdan olacağını zannetmiyorum...

16
6
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title