Haberler

Gezi Davasında İlginç Savunmalar

Antalya'daki Gezi olaylarıyla ilgili görülen davada, sanıklar ilginç savunmalar yaptı.

Antalya'daki Gezi olaylarıyla ilgili görülen davada, sanıklar ilginç savunmalar yaptı.

Antalya'da geçen yıl 31 Mayıs'ı 1 Haziran'a bağlayan gece ve sonrasında yaşanan Gezi olaylarıyla ilgili 'kamu malına zarar verme' ve 'görevliye direnme' suçlarından 41 sanık hakkında 18'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın bugünkü duruşmasına, bazı sanıklar katılmadı. Duruşmaya katılan sanıkların hiçbirisi polise taş atma veya mala zarar verme suçlarını kabul etmedi.

'HERKES EĞLENİYORDU BEN DE GİTTİM'

Tamirci çırağı olduğunu belirten M.K., "Ben eyleme siyasal amaçla gitmedim. İşten çıktım, herkes eğleniyordu ben de eğlenmek için gittim" dedi. Arkeoloji mezunu H.Ç. ise ifadesini İstanbul'da verdiğini belirterek, "Ben Arkeoloji Bölümü mezunuyu. Doğaya verilen zararla ilgili eyleme katıldım. Toza ve güneşe alerjim olduğu için yüzümü kapattım. Yanımdan hızla bir gaz kapsülü geçti. Ağacın arkasına gizlendim. Refleks olarak da elimdeki taşı fırlattım ama polise değil" dedi.

Davaya katılan 15 polis memuru, sanıklardan şikayetçi olduklarını belirtti. Ancak polisler, hangi sanıkların kendilerine saldırdığını tespit edemediklerini kaydetti. Polis tarafından çekilen görüntülerin bilirkişi tarafından incelenmesi sonrasında polisin hangi sanıklardan şikayetçi olacağı belirlenecek.

Bilirkişi raporlarının gelmesi ve bazı sanıkların ifadeleri için duruşma 9 Ocak 2015 tarihine ertelendi. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title