Haberler

Geyve'de Köye Ait Arazilerin Satışına Tepki

SAKARYA'da 30 Mart Yerel seçimleri sonrasında İl Özel İdaresi'nden belediyelere devredilen köy tüzel kişiliğine ait arsaların belediyeler tarafından satışa çıkartılması birçok sorunu da beraberinde getirdi.

SAKARYA'da 30 Mart Yerel seçimleri sonrasında İl Özel İdaresi'nden belediyelere devredilen köy tüzel kişiliğine ait arsaların belediyeler tarafından satışa çıkartılması birçok sorunu da beraberinde getirdi. Geyve İlçesi'nin Büyükşehir Yasası ile birlikte köy statüsünden çıkarılan Kozan Mahallesi sakinleri, Geyve Belediyesi'nin daha önce köy tüzel kililiğine ait arazileri satışa çıkarmasına tepki gösterdi. "Bunlar dededen kalma araziler" diyerek belediye başkanına giden vatandaşlar, arazileri sattırmayacaklarını söyledi.

Sakarya'nın Geyve İlçesi Kozan Mahallesi'nde, Büyükşehir Yasası ile belediyeye geçen köy tüzel kişiliğine ait arazilerin Geyve Belediyesi'nce satışa çıkarılması üzerine, mahalle sakinleri belediye binası önünde toplandı. Köylüler bina önünde Belediye Başkanı AK Partili Murat Kaya'nın gelmesini bekledi. Bir süre sonra makam aracı ile belediye önüne gelen başkan Murat Kaya'ya köylüler, dedelerinden kalma olduğunu belirttikleri bu arazileri sattırmayacaklarını söylediler. Kısa bir tartışmanın ardından Başkan Kaya belediye binasına girerek mahalle sakinlerinden bir heyetle makam odasında görüştü. Kozan Mahallesi sakinleri, buradaki hiçbir arazinin satılmasını istemediklerini, 104 dönümlük arazinin 2 yıl önce 25 aileye kiralandığını, bu ailelerin  buradan ekip biçerek ekmek yediğini ifade ettiler.

BAŞKAN: TAMAMININ SATIŞI SÖZ KONUSU DEĞİL

Köylüler adına konuşan Seydi Deniz, köy tüzel kişiliğine ait arazilerin dedelerinden kaldığını, bu arazileri sattırmayacaklarını, satılsa bile işlettirmeyeceklerini söyledi. Başkan Kaya ise 104 dönümlük arazinin tamamının satışının söz konusu olmadığını, sadece 18 dönüm arazinin satışa çıkarıldığını belirterek, "Ancak şu ana kadar satışa çıkardığımız arazi için başvuran olmadı. İhale saatine kadar başvuran olmazsa satmayacağız" dedi.

Belediye başkanından Kozan Mahallesi sınırlarında bulunan hiçbir arazinin satılmayacağına ilişkin söz vermesini isteyen Kozanlılar, bu sözü alamayınca tepki göstererek belediyeden ayrıldı.

Kozan Mahallesi sakinleri belediyenin satışa çıkardığı arazileri sattırmamak için ne gerekiyorsa yapacaklarını vurgulayarak, "Kozan Mahallesi'nde satılacak arazi yok. Satılırsa da alan kişi o arazide çalışmaz" dediler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Murat Kaya Sakarya Kozan Geyve Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title