Haberler

Gevaşlılar İşaret Dili Öğreniyor

Güncelleme:

Gevaş Gençlik Merkezi Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün ortaklaşa yaptıkları protokol ile verilen İşaret Dili Kursu büyük ilgili görüyor.

VAN (İHA) – Van'ın Gevaş Gençlik Merkezi Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün ortaklaşa yaptıkları protokol ile verilen İşaret Dili Kursu büyük ilgili görüyor.

Gevaş Gençlik Merkezi'nde düzenlenen kursta İşaret Dili Topluluğu oluşturuldu. Yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi veren Akdamar Gama ÇPL Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni Osman Olcay Yaman, başta öğretmenler olmak üzere herkesimden katılımcının olmasının kendilerini sevindirdiğini belirtti. Yaman, "Gevaş daha önce ismini dahi duymadığım bir ilçe. Burada öğretmenlik yapan tanıdıklarımın tavsiyesi ile tercih ettiğim bir yer. Burada ve öğretmenlikteki ilk yılım. Bu durumun vermiş olduğu istek ve heyecanı da dorukta hissediyorum. Öğretmenliğe insanlara insanlık adına bir şeyler öğretmek ve geliştirmek mesleği olarak bakıyorum. Toplumumuzun birçok kesimi var, bunların başında da engelli vatandaşlarımız geliyor. Çok güzel bir kamu spotumuz var. 'Hepimiz bir engelli adayıyız' diye. Bu slogan birçok şeyi özetliyor aslında. Engelli vatandaşlarımızın önündeki engelin aslında biz olduğunu ve bizimde birer engelli adayı olarak bu konulara veya bu konudaki projelere duyarsız kalmamamız gerektiğini anlatıyor bizlere. Buradan gelen ilhamla memleketim Denizli'de bulunan işitme engelliler derneğinde verilen işaret dili kursuna katıldım. Bu dernek sayesinde hem işaret dilini hem de işitme engelli insanlarımızı daha yakından tanımış oldum. Özellikle yurdumuzun doğu bölgelerinde akraba evliliği ve kontrolsüz nüfus çoğalmasının oluşturduğu engelli vatandaş sayımız bir hayli fazladır. İşitme, bedensel, otistik gibi engelli vatandaşlarımız halk içine çok karışamamaktadır. Birçok şeyini örtmeye alışkın olan toplumumuz bu vatandaşlarımızı da evlerine örtmekteler. Sosyal hayatta bu insanlarımız çok bir yer bulamamaktadır. İşaret dilinin yaygınlaşması demek işitme engelli vatandaşlarımızın sosyalleşmesi demektir. Bu durum beraberinde işitme engelli insanlarımızın toplum içinde aidiyetlerini hissetmelerini ve kendilerini bağımsızlaştırmalarını etkinleştirecektir. Halk eğitim bünyesi adı altında açmış olduğumuz işaret dili kursumuza öğretmenlerimiz tarafından yoğun ilgi ile karşılanması sevindirici bir durumdur. Onlara buradan teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Danışman Gevaş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title