Haberler

Gevaş'tan Yurt Dışına Sebze İhracatı Başlıyor

Güncelleme:

Van Valisi Münir Karaloğlu, Gevaş ilçesinde sebze yetiştiricilerini  ziyaret ederek tarlarada incelemelerde bulundu.

Vali Karaloğlu, Gevaş Kaymakamı Yusuf Güni, Gevaş Belediye Başkanı Nazmi Sezer ve bazı kurum müdürleriyle birlikte sebze yetiştirilen tarlaları gezerek yetkililerden bilgi aldı.

İlk olarak marul yetiştiren işletmeci Felemez Bayram'ın tarlasını gezen Karaloğlu,tarlada çalışan kadın işçilerle kısa sohbetten sonra marulu keserek ilk hasılatı başlatmış oldu. Daha sonra Karaloğlu, alabalık tesislerini de gezen Karaloğlu daha sonra domates fidelerin yer alan tarlayı gezerek, burada domates sırıkları bağlamasını gerçekleştirdi.

Buradan kendi fidelerini yetiştirip fidelerden ürün elde eden Murat Gürbüz'e ait tarlayı gezen Karaloğlu,burada gazetecilere yaptığı açıklamada,Van'da sebzeciliğin gelişmesi için dört yıldır büyük bir çaba emek sarf edildiğini söyledi.

Fırsat buldukları kadar çiftçileri tarlada ziyaret ederek hem yaptıkları işleri yerinde görmek hem de onlara bir moral, motivasyon verebilmek için gezdiklerini belirten Karaloğlu, şöyle konuştu:

"Biz dört sene önce bunları hayal edemiyorduk. Şu anda Van genelinde 10 bin dönümü geçti ekilmiş sebze miktarı. Erciş, Muradiye dahil. Bizim iddiamız  bir defa Van kendi ihtiyacını  kendisi karşılamalıdır. Onun için de bu sebze dikimini çok çoğaltmamız lazım, çiftçi, sayısını çoğaltmamız lazım. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu arkadaşları ziyaret etmiş olduğumuz bu arkadaşların başarısı diğer çiftçilerimize de örnek olacak ve mutlaka Van'da sulanabilir bölgelerdeki topraklarımız sebze ile hem örtü altı hem açık alanda sebzeciliği geliştirmemiz lazım. Bu sene ilk defa çilek denendi Van'da. Şu anda bulunduğumuz işletmemiz 70 dönüm çilek ekmiş bu Türkiye'de de herhalde yekpare olarak aynı alanda 70 dönüm çok fazla yoktur.  İnşallah sebzeyi, meyveyi çeşitlendirerek bölgede bütün amacımız toprakları değerlendirmek çiftçimizin gelirini artırmak, çiftçimize yeni şeyleri öğretmek. Geçen ziyaretimizde de söylemiştik Almanya ve Rusya'ya ihracat bağlantıları. İk defa Van'dan sebze ihracatı olacak. İki ülkeyle kalmasın çok sayıda ülkeye ihracat yapılsın istiyoruz." - Van

Kaynak: AA / Yerel

Münir Karaloğlu Vali Karaloğlu Gevaş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title